Back to Top
Donderdag 02 Jul
86447 users - nu online: 1002 people
86447 users - nu online: 1002 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Amstelveen wordt een regenboog-gemeente


door Redaktie in Historie & Politiek , 16 oktober 2018

This article is also available in English


De gemeente Amstelveen ondertekent deze maand een intentieverklaring met het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) om een regenboogstad te worden. Daarmee geeft Amstelveen aan gezamenlijk beleid te willen ontwikkelen voor het bevorderen van de sociale veiligheid, weerbaarheid en acceptatie van lhbti-personen in Amstelveen.


Sinds 2006 kent Nederland 43 samenwerkende regenbooggemeenten en Amstelveen wil meedoen. Wethouders Floor Gordon en Marijn van Ballegooijen (Emancipatie en Discriminatie): ,,De uitnodiging van het ministerie komt op het juiste moment. Wij gaan samen met direct betrokkenen in de stad een diversiteitsaanpak ontwikkelen en willen deze periode meer politieke aandacht voor onder andere de acceptatie van ’lhbti-personen (lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuele mensen, transgender personen en intersekse personen).

In Amstelveen is iedereen gelijkwaardig en heb je de vrijheid om jezelf te zijn. Waar die vrijheid beknot wordt, er gediscrimineerd wordt of zelfs mensen niet veilig zijn, treden we actief op. Door samenwerking met andere gemeenten en het ministerie kunnen we gebruik maken van kennis en ervaring van anderen op het gebied van acceptatie van diversiteit in seksualiteit en gender.”

De regenbooggemeenten bestaan inmiddels 10 jaar. Het is een samenwerking van gemeenten en OCW die zich actief inzet voor lokaal lhbti-emancipatiebeleid. Speerpunt is sociale acceptatie. In oktober dit jaar wil de minister van OCW de samenwerking uitbreiden en een intentieverklaring met nog een aantal andere gemeenten gaan ondertekenen, waaronder nu ook de gemeente Amstelveen. Na het ondertekenen van de intentieverklaring vertaalt Amstelveen deze intenties in lokaal beleid.
 
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Amstelveen wordt een regenboog-gemeente

Redaktie, in Historie & Politiek op 20 oktober 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media