Back to Top
Vrijdag 28 Feb
86419 users - nu online: 1672 people
86419 users - nu online: 1672 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Rotterdam Pride - Havenstad van de liefde


door Redaktie in Evenementen & Agenda , 20 september 2018

This article is also available in English


Rotterdam Pride bestaat vijf jaar en dat wordt van 27 tot en met 30 september uitbundig gevierd met een divers, innovatief en creatief programma voor iedereen!


Op donderdag 27 september wordt het evenement geopend met Confab: Fabulous Conference of Love. In 2016 en 2017 organiseerde Rotterdam Pride seminars en die worden dit jaar in samenwerking met verschillende organisaties omgetoverd naar een culturele beleving met kennisoverdracht. De conferentie “I’m not just a Me, but also a We!” onderzoekt de uitdagingen die gepaard gaan met het doel om met elkaar de inclusieve havenstad te bereiken. Van 15.00 tot 17.00 uur zijn er diverse workshops en activiteiten en van 17.00 tot 19.00 uur een cultureel programma en een talkshow. De conferentie wordt gehouden in de Doelen op het Schouwburgplein.

Vervolgens begint om 20.00 uur de spetterende Kick-off party Take off to the Port of Love, de “officiële” start van Rotterdam Pride. De Pride Loveboat vertrekt rond 20.30 uur vanaf het Leuvehoofdpark en vaart door de Rotterdamse haven, onder de skyline van Rotterdam en de Erasmusbrug in regenboogkleuren. Naast diverse perfomances laten Rotterdamse dj’s, onder wie Jeff Solo, Quinten de Rozario en de Rotterdam Pride ambassadeur C’est Lou hun opzwepende beats horen tot 02.00 uur. Kaartjes zijn verkrijgbaar via https://rotterdampride.stager.nl/web/tickets van € 7,50 (Super Early Lover) tot € 12,50 (Regular Lover), exclusief servicekosten.


Op zaterdag 29 september kleuren de straten van Rotterdam alle kleuren van de regenboog tijdens de Pride Walk: Show your Love. Iedereen is welkom om samen met vrienden, familie, kennissen en collega’s deel te nemen aan deze Pride Walk door het centrum van Rotterdam. De ambassadeurs van Rotterdam Pride zullen met trots én op een bijzondere manier voorop lopen. Dit kleurrijke spektakel kun je niet aan je voorbij laten gaan. De deelnemers aan de Pride Walk verzamelen zich vanaf 11.00 uur in het Leuvehoofdpark. De walk start om 12.00 uur en eindigt rond 13.00 uur op het Schouwburgplein, waar dan het Pride Festival, United Love van start gaat.

Het Pride Festival opent met een uitbundig ontvangst van alle deelnemers van de Pride Walk in het grootste Pop Up Park ter wereld. Het Schouwburgplein is tijdens het Pride Festival met een Flying Grass Carpet getransformeerd tot een grote ligweide met verschillende foodtrucks waar men kan genieten van lekkere drankjes en een divers aanbod van hapjes. Het programma van het Pride Festival wordt dit jaar weer bijzonder, Rotterdams en heel divers. Naast een muzikaal programma met verschillende optredens, lekker eten en drinken, zullen diverse organisaties speciale Pride-festiviteiten organiseren. Het belooft een spektakel te worden met dans, optredens, party en nog veel meer op het Schouwburgplein, dat eindigt om 22.30 uur.

Op zondag 30 september begint om 11.00 uur Unicorns & Zebras, een uniek festival voor gezinnen en kinderen op het Schouwburgplein. Unicorns & Zebras is het eerste Pride Family Festival in Nederland speciaal voor kinderen, gezinnen, jongeren, opa’s en oma’s. Iedereen van nul tot honderd en daarboven is welkom in het grootste Pop Up Park ter wereld. Het Schouwburgplein wordt ook voor Unicorns & Zebras omgetoverd tot een grote kleurrijke speelweide vol muziek, optredens, workshops, schmink en natuurlijk Unicorns & Zebras eten en drinken. Dit gezinsevenement eindigt om 18.00 uur.
 
Naast bovenstaande evenementen, organiseren Rotterdamse ondernemers en organisaties uiteraard ook weer vele evenementen zoals bijvoorbeeld de Keerweerparade waar bekende Nederlanders zullen optreden (Gerard Joling, Johnny de Mol en Willeke Alberti), een Cocktailfest met maar liefst acht verschillende stages, een hiv-borrel door het COC en nog veel meer.


Tijdens deze lustrumeditie van Rotterdam Pride viert ook de lokale sportvereniging Ketelbinkie een jubileum, namelijk het vijfentwintig jarig bestaan. Een kwarteeuw geleden staken verschillende homoseksuele volleyballers de koppen bij elkaar en besloten tot de oprichting van Ketelbinkie, de eerste en (toen nog) enige gay sports club van Rotterdam. Nu, vijfentwintig jaar en ruim driehonderd leden verder, is het de hoogste tijd om het te vieren. Met een spetterend zwem-, squash-, hardloop-, tennis- en volleybaltoernooi staat de vereniging stil bij dit jubileum. Naast sporters van Ketelbinkie zullen ook sporters van andere Nederlandse en buitenlandse HLBTI-sportclubs participeren aan dit toernooi. Zie www.kb25.nl voor meer informatie over dit jubileumtoernooi.

Houd voor het programma van Rotterdam Pride de website rotterdam-pride.com in de gaten.

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Rotterdam Pride - Havenstad van de liefde

Redaktie, in Evenementen & Agenda op 24 september 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svpIn het nieuwste nummer, Gay News 343, maart 2020

bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media