Back to Top
Zaterdag 22 Sep
86194 users - nu online: 1128 people
86194 users - nu online: 1128 people login
VAN ONZE EDITORS
Printervriendelijke Pagina  
Eerste verkiezing van Miss Travestie Limburg


door Redaktie in Uitgaan , 14 september 2018

This article is also available in English


Eerder dit jaar vond in Maastricht de eerste verkiezing van Miss Travestie Limburg plaats. In Café Rosé, het Café van COC Limburg, genoot een zeer divers publiek van de optredens die door de deelnemende queens op het toneel werden gebracht. Net zoals het publiek waren ook de acts, die werden aangekondigd door D.Licious en Patty Pam-Pam, zeer verschillend.


De diversiteit aan optredens maakte het voor de jury niet gemakkelijk een winnaar te kiezen. Vier artiesten die elk drie acts brachten, dat was waar de jury één winnaar uit moest kiezen. Een winnaar die naar huis ging met de titel Miss Travestie Limburg en de daarbij behorende kroon en sjerp, een set oorbellen van Aster Lab, een haarwerk van Dragqueen wigs John Gravenmakers en een finale-plaats tijdens de verkiezing van Miss Travestie Holland op 21 oktober in Rotterdam. Na een zinderende avond riep de jury Miss Vivaldi uit tot winnaar.

De initiatiefnemers John Niessen, als drag queen bekend onder de naam D.Licious, en Pieter Roberts, bekend als Patty Pam-Pam, de huidige Miss Travestie Nederland, organiseren en presenteren regelmatig de Spactacular Drag Saturdays. Tijdens deze avond bieden zij een open podium voor drag queens, om hen zo de kans te geven podiumervaring op te doen.

In grote steden zoals Amsterdam zijn er diverse gelegenheden en cafés waar je niet raar wordt aangekeken als je als drag queen binnenstapt. In Limburg zijn die momenten en plekken toch iets minder gemakkelijk te vinden.

De drag queen avonden worden altijd drukbezocht en worden gewaardeerd door zowel bezoekers als drag queens. Naast de drag queens die die avonden het podium betreden en in de spotlight staan, zijn er ook queens aanwezig die gewoon een leuke avond willen hebben. Natuurlijk vertonen de organisatoren Patty en D.Licious op deze avond ook hun kunsten en zijn er regelmatig gastoptredens.

De volgende Spactacular Drag Saturday staat in de agenda op 10 november. Duurt dat te lang, dan kun je op 23 september 2018 in Café Rosé terecht voor een Drag Queen Bingo, gepresenteerd door D.Licious en Adorabell.
  

Rubrieken:

Rotterdam Pride - Havenstad van de liefde


Brief uit Brussel: Negationisme


Zomercarnaval Rotterdam


Karin Spaink houdt jaarlijkse Mosse-lezing


Deuren Amistad Hotel weer open

    toon meer

In het nieuwste nummer, Gay News 326, oktober 2018


Mister B& B
Ontdek de wereld, ervaar je prideMeer uit Uitgaan
Meer uit nummer 325
Meer van Redaktie

AA Boys


First class boys, home and hotelvisits

meer info |visit


Boysclub 21


Oldest boysclub

meer info |visitbottom image
Entire © & ® 1995/2018 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2018 Gay News ®, GIP/ St. G Media