Back to Top
Zaterdag 04 Jul
86447 users - nu online: 822 people
86447 users - nu online: 822 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Dolly’s flamboyante statement tegen geweld


door Redaktie in Columns & Opinie , 03 augustus 2018

This article is also available in English


Dolly Bellefleur is het alter ego van Ruud Douma. Al achtentwintig jaar staat “Frau Antje van het Verkeerde Kantje” op de planken en op de barricades. Als winnaar van de Canal Parade 2017 varen Dolly Bellefleur & Friends natuurlijk dit jaar ook over de Amsterdamse grachten. Het thema van La Bellefleur’s boot is: We’ve Got the Power!


Met deze boot willen Dolly Bellefleur & Friends een statement maken tegen het toenemende geweld tegen HLBTI’s. We laten ons niet terugjagen in de kast! Laat liefde regeren! Gewapend met roze driehoeken springen Dolly en honderd Dolly look-alikes op de bres voor de liefde. Door in de vormgeving van de boot de roze driehoek een prominente rol te geven, willen Dolly & Friends een hommage brengen aan de roze helden uit het verleden. Tot de regenboog in zwang kwam, was de roze diehoek namelijk hét geuzenteken van de zelfbewuste homogemeenschap in de strijd voor acceptatie en gelijke rechten.

Dolly schreef een speciale, Engelstalige, Pride-hymne, die aanvangt met de oproep om als je met je vriendje op straat wandelt, ook je liefde te tonen door hand in hand te lopen en niet bang te zijn:

“Je bent sterker dan je denkt / We kunnen deze wereld roze kleuren.”
In een volgende strofe heet het dan:
“You can be a Superman / And still wear a wedding gown / When you marry your Batman / Let nobody bring you down / Love is great, don’t be afraid / Be yourself, don’t hesitate / You can do all you can / Say I am what I am.”


Een tekst die door Wilbert van der Steen in een cartoon werd gevisualiseerd. 
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Dolly’s flamboyante statement tegen geweld

Redaktie, in Columns & Opinie op 07 augustus 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media