Back to Top
Dinsdag 02 juni
86440 users - nu online: 1032 people
86440 users - nu online: 1032 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Onderzoek over preventie van suïcide onder homo-jongeren


door Redaktie in Health & Body , 30 juli 2018

This article is also available in English


Onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen en Movisie doen onderzoek naar ervaringen van professionals en vrijwilligers die werken met homoseksuele, lesbische, biseksuele of transgender jongeren die last hebben van zelfmoordgedachten.


De onderzoekers zoeken, naast ervaringsdeskundigen, ook professionals en vrijwilligers die hun ervaringen willen delen in een groepsinterview, dat ongeveer anderhalf tot twee uur in beslag neemt.

Sommige jongeren krijgen te maken met negatieve ervaringen of situaties gerelateerd aan hun seksuele oriëntatie of gender-identiteit. Deze negatieve ervaringen of situaties kunnen van invloed zijn op hun gezondheid. HLBT-jongeren hebben een grotere kans op psychische problemen en zij hebben, vergeleken met heteroseksuele en niet-transgender jongeren, vaker zelfmoordgedachten. Verder weet deze groep jongeren minder goed toegang te vinden tot professionele hulp, of professionele hulp sluit niet aan op de behoeften, en hulpverleners weten soms niet goed hoe te handelen. De onderzoekers willen interviews houden met HLBT-jongvolwassenen die last hebben gehad van zelfmoordgedachten, en ook met professionals die werk(t)en met deze jongeren.

De onderzoekers willen graag weten welke ervaringen HLBT-jongvolwassenen hebben (gehad) met steun en professionele hulp met betrekking tot zelfmoordgedachten, en welke behoeften deze groep jongeren heeft ten aanzien van professionele hulp voor zelfmoordgedachten. Ook met wie geen professionele hulp in aanspraak heeft genomen, willen de onderzoekers graag in gesprek gaan over behoeften en wensen ten aanzien van steun en professionele hulp. Ze zoeken jongvolwassenen tussen de achttien en dertig jaar, die zichzelf homo, lesbisch, bi of transgender noemen, gedacht hebben aan zelfmoord of een zelfmoordpoging hebben gedaan en hun ervaringen willen delen in een interview.

De onderzoekers vinden het belangrijk dat jongeren die willen deelnemen aan een interview de afgelopen twee jaar geen zelfmoordpoging hebben gedaan, en dat de sterkte en hoeveelheid zelfmoordgedachten laag is. Het interview zal afgenomen worden door Jennifer de Lange (onderzoeker Rijksuniversiteit Groningen) en ongeveer een uur in beslag nemen. De resultaten van de interviews zullen anoniem weergegeven worden.

Voor ouders kan het aanvankelijk moeilijk zijn om te horen dat hun kind een afwijkende seksuele oriëntatie of genderidentiteit heeft, of om te merken dat hun kind hierdoor vervelende situaties meemaakt. Ouders kunnen beschermend en ondersteunend zijn voor hun kind. De onderzoekers willen daarom ook graag weten welke ervaringen ouders hebben (in de omgang) met hun lesbische, homo, biseksuele of transgender kind met zelfmoordgedachten.

Zij zoeken daarom ook ouders van HLBT- jongeren die last hebben gehad van zelfmoordgedachten of een zelfmoordpoging hebben gedaan en hun ervaringen willen delen in een interview. Deze interviews zullen telefonisch of door middel van Skype worden afgenomen door Afiah Vijlbrief (onderzoeker Movisie) en het interview zal ongeveer een uur in beslag nemen. De resultaten van de interviews zullen anoniem worden weergegeven.

Zie de website van de RUG voor meer informatie over (deelname aan) dit onderzoek. Heb je hulp nodig? Je kunt altijd terecht bij Stichting 113 Zelfmoordpreventie via 0900 0113 of via 113.nl.  113 is 24/7 bereikbaar.
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Onderzoek over preventie van suïcide onder homo-jongeren

Redaktie, in Health & Body op 03 augustus 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media