Back to Top
Maandag 01 juni
86440 users - nu online: 849 people
86440 users - nu online: 849 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Hurricane Bianca: From Russia with Hate & Grace Jones, Bloodlight and Bami


door Werner Borkes in Films & boeken , 27 juli 2018

This article is also available in English


Bianca Del Rio, drag superstar en winnaar van het zesde seizoen van RuPaul’s Drag Race, staat niet bekend om haar kalme, tedere aard. Haar vlijmscherpe humor is haar krachtige wapen. De populaire queen, die zichzelf “clown in a gown” noemt, heeft een geweldige reputatie opgebouwd als een hilarische komiek door het spervuur aan grofgebekte oneliners die in haar stand up-shows op je afkomen.


De film is het vervolg op Bianca’s eerste avontuur van twee jaar geleden, die ook door de Roze Filmdagen en de Pathé Gay Night speciaal ter ere van de Pride-festiviteiten werd vertoond. Het verhaal gaat verder waar de eerste film ophield.

Richard Martinez a.k.a. Bianca Del Rio is nog steeds een lerares scheikunde op een conservatieve Amerikaanse High School. Haar aartsvijand, de onderdirecteur Deborah Ward, heeft ze in deel 1 naar de gevangenis weten te sturen in een feilloos uitgevoerd plan. Maar nu Debbie wordt vrijgelaten wil ze Bianca Del Rio definitief uitschakelen.

Ze weet haar te verleiden tot een gevaarlijke reis naar homofoob Rusland, alwaar een nep-onderwijsprijs en cash geld op haar zouden wachten. Voor ze het weet belandt Bianca door een geheime operatie in een onnavolgbaar avontuur.


Deze eenmalige vertoning van de sequel (oftewel “she-quel”) belooft een ongekend “dragextravaganza” te worden door gastrollen van drag superstars Shangela, Katya Zamolodchikova, Darienne Lake, Alyssa Edwards, Alaska Thunderfuck en Lady Bunny. Samen met queer stars als Wanda Sykes, Cheyenne Jackson, Matthew Camp en Dot Marie Jones is dit zeer campy verhaal de film die je moet zien tijdens de Pride Amsterdam-week.

  Hurricane Bianca: From Russia with Hate
1 augustus, 20.15 uur, Pathé Tuschinski Gay Night (info & tickets)
Grace Jones: Bloodlight and Bami


Groter dan het leven, wild, uitdagend en androgyn, maar ook model, popicoon en actrice - Grace Jones is het allemaal. Deze spetterende en onconventionele documentaire duikt in het artistieke en privéleven van zangeres Grace Jones, met spectaculaire live-optredens.

Met haar nummers Nightclubbing en Slave To The Rhythm sloeg ze in de jaren tachtig een brug tussen disco en new wave en verzoende aldus water en vuur. Maar deze onwereldse zangeres is ook dochter, moeder, zus en zelfs grootmoeder.

De documentaire neemt ons mee naar Jamaica, waar we kennismaken met haar familie, en wordt de achtergrond van haar traumatische jeugd onthuld. We zien haar in Parijs op een fotoshoot met de beroemde fotograaf (en toenmalige partner en vader van haar zoon) Jean-Paul Goude en tijdens een spectaculair optreden in Dublin waar ze iconische hits vertolkt als Slave To The Rhythm, Pull Up To The Bumper en Nipple To The Bottle.

Oud en nieuw materiaal verdiept het heden en verleden in een film die Grace als de zigeuner, de artiest en de feestende hedoniste, de warme en grappige vrouw en de moeder met het felle en vasthoudende zakentalent portretteert. Dit is een Grace zoals we haar nog niet kennen. De documentaire van Sophie Fiennes gaat verder dan de traditionele muziekbiografie en biedt een stijlvol portret van een ongewoon onderwerp.Vanaf 9 augustus in de bioscoop
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN WERNER BORKESMEEST GELEZEN VAN WERNER BORKES

Hurricane Bianca: From Russia with Hate & Grace Jones, Bloodlight and Bami

Werner Borkes, in Films & boeken op 31 juli 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media