Back to Top
Zondag 07 juni
86442 users - nu online: 955 people
86442 users - nu online: 955 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
De Amsterdam Pride ambassadeurs van 2018: Jennifer Hopelezz


door Paul Hofman in Evenementen & Agenda , 25 juli 2018

This article is also available in English


De Pride wordt elk jaar extra uitgedragen door haar ambassadeurs. De organisatie presenteert dan ook jaarlijks vol trots haar ambassadeurs, en dit jaar had het thema voor hen niet beter gekozen kunnen worden, stuk voor stuk met veel inzet en lef voor de LHBTI-community of het uitdragen daarvan. Jennifer Hopelezz.

Jennifer Hopelezz by Noah ValentynJennifer Hopelezz
“langer wachten is onverantwoord”


Als Jennifer Hopelezz (Richard Keldoulis) ergens verschijnt is het altijd feest. Maar ze is meer dan dat, met hart en ziel draagt ze een boodschap uit. Haar kracht ligt in de combinatie van drag en politiek. Die is maar voor een uitleg vatbaar: “Ik maak me sterk voor alles wat met gay seks te maken heeft.”

De oorsprong van Jennifer (38) ligt in Australië. ‘Down under’ wordt ze geboren en hier beleeft ze haar coming-out als Jennifer Hopelezz en treedt op het wereldberoemde Mardi Gras in Sydney.

Eerst wat onwennig op de hoge hakken maar het went snel. Ze oogst veel bijval en bewondering. “In Australië lopen mannen met baard gewoon in Drag.” Richard kan zich volledig vinden in het karakter en type van Jennifer. “Zij is zakenvrouw, single moeder, activiste en ook nog eens sportfanaat.” Niet verwonderlijk dat zij aan de wieg staat van de Drag Queen Olympics. Het wordt een doorslaand succes.

Inmiddels heeft menige Dragqueen op het rondje om de Westerkerk op naaldhakken gelopen. “En vergeet ook het handtaswerpen en bitch-volleyball niet.”  Vanwege de vrijheid op seksueel vlak kwam ze rond de eeuwwisseling naar Nederland. Ze heeft er geen moment spijt van gehad. “Hier mag alles.”


Politiek activisme is haar niet vreemd. “Als je verkleed bent, val je op en daardoor kan ik mijn boodschap goed voor het voetlicht brengen.” Zo zet ze zich al jaren in dat PreP door de zorgverzekering wordt vergoed. “Ik word boos en verdrietig dat het zo lang duurt. Het is gewoon niet langer verantwoord te wachten.” De betekenis van seks mag niet onderschat worden. “Het is een positiefs iets als je het op een veilige en verantwoorde manier doet.”

Ze hoeft niet lang na te denken wie haar grote held is. Dat is onmiskenbaar Fabiola. “Ze was als drag zo volledig zichzelf. Ze werd niet altijd serieus genomen, maar kreeg wel alle aandacht. Met verve kwam zij op voor mensen zonder stem.”

Als ambassadeur gaat Jennifer zich inzetten voor het promoten van seks. “Zonder seks bestaan we niet.” Met haar optredens, scherpe stem en uitstraling zal Jennifer een krachtig signaal afgeven. De strijd voor een open samenleving en vrije seks blijft ze voeren.


     Amsterdam Pride 2018, van 28 juli tm 5 augustus
zie ook www.pride.amsterdam
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN PAUL HOFMANMEEST GELEZEN VAN PAUL HOFMAN

De Amsterdam Pride ambassadeurs van 2018: Jennifer Hopelezz

Paul Hofman, in Evenementen & Agenda op 29 juli 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media