Back to Top
Maandag 01 juni
86440 users - nu online: 853 people
86440 users - nu online: 853 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
De Amsterdam Pride ambassadeurs van 2018: Serdar Manavoglu


door Paul Hofman in Evenementen & Agenda , 23 juli 2018

This article is also available in English


De Pride wordt elk jaar extra uitgedragen door haar ambassadeurs. De organisatie presenteert dan ook jaarlijks vol trots haar ambassadeurs, en dit jaar had het thema voor hen niet beter gekozen kunnen worden, stuk voor stuk met veel inzet en lef voor de LHBTI-community of het uitdragen daarvan. Serdar Manavoglu van Pink Istanbul.

Serdar Manavoglu by Noah ValentynSerdar Manavoglu
“Er is nog veel te doen”


Serdar Manavoglu (41) is, hoewel zijn naam anders doet vermoeden, geboren en getogen Amsterdammer. Afgestudeerd als politicoloog, belandde hij vrij onverwachts bij poptempel Paradiso.

Als programmeur stond hij tien jaar geleden aan de wieg van Pink Istanbul en later van de spraakmakende Turkse boot. Acht jaar geleden richtte hij in Istanbul een Nederlandse versie op. Beide zijn een doorslaand succes. “Door mensen een podium te bieden en verhalen te delen, wil ik wil bruggen slaan.”

Serdar was verrast toen hij voor het ambassadeurschap werd gevraagd. “Ik heb er wel even over na moeten denken want het is niet zomaar een job. Het houdt veel in. Tegelijkertijd dacht ik: wie ben ik dat ik dit doen mag?” Hij pakte de handschoen op. “Er is nog veel te doen op het gebied van LHBT emancipatie binnen etnische groepen. Moslim-homo’s staan hoog op mijn prioriteitenlijstje. Ik vind dat ze zichtbaarder moeten worden.”

Veel Turken en Nederlanders vinden dat Turkse homo’s hun identiteit maar moeten opgeven als ze uit de kast komen. Uitingen van identiteit en cultuur worden je opgelegd of juist geclaimd door en voor homoseksuelen. Maar dat werkt helemaal niet. Het is een onmogelijke keuze.


Want hoe kun je kiezen tussen het opgeven van je etnische identiteit en inruilen voor je seksuele identiteit?” Tijdens de Pride gaat hij zo veel mogelijk activiteiten en mensen bezoeken en met ze praten. “Voor mij staat het verbinden van mensen op kleine schaal centraal. Dat werkt volgens mij het beste.” Dat hij zelf als rolmodel wordt gezien, maakt hem verlegen.

Zelf heeft hij nooit te maken gehad met anti-homo geweld. “Ik heb geluk gehad.” Dat het in zowel Nederland als Turkije toeneemt baart hem grote zorgen. “De verharding en polarisatie en de geldingsdrang van mensen voelt bedreigend. Toch vind ik dat je met elkaar in gesprek moet blijven. Dan is de helft al gewonnen.”

   Amsterdam Pride 2018, van 28 juli tm 5 augustus
zie ook www.pride.amsterdam
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN PAUL HOFMANMEEST GELEZEN VAN PAUL HOFMAN

De Amsterdam Pride ambassadeurs van 2018: Serdar Manavoglu

Paul Hofman, in Evenementen & Agenda op 27 juli 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media