Back to Top
Maandag 15 Oct
86202 users - nu online: 1538 people
86202 users - nu online: 1538 people login
VAN ONZE EDITORS
Printervriendelijke Pagina  
De Amsterdam Pride ambassadeurs van 2018: Jackson


door Paul Hofman in Evenementen & Agenda , 21 juli 2018

This article is also available in English


De Pride wordt elk jaar extra uitgedragen door haar ambassadeurs. De organisatie presenteert dan ook jaarlijks vol trots haar ambassadeurs, en dit jaar had het thema voor hen niet beter gekozen kunnen worden, stuk voor stuk met veel inzet en lef voor de LHBTI-community of het uitdragen daarvan. Jackson van Trans United.

Jackson by Noah ValentynJackson
“Jezelf zijn zonder vooroordelen”


Voor Amsterdammer in hart en nieren Jackson (41) is het ambassadeurschap niets vreemds. Eerder was hij al het gezicht van Trans-United. Hij is zichtbaar ontroerd als hij zegt: “Met mijn verhaal als transman hoop ik anderen te bereiken. Al is het maar een iemand.”

Jackson wordt als meisje geboren maar voelt zich als ze opgroeit toch meer jongen. “Toen ik 10 was had ik heel sterk het gevoel dat er iets niet klopte. Ik was een lesbische tomboy.” Na dat gevoel jaren te hebben weggestopt, valt het kwartje pas op zijn vijfendertigste. Jackson besluit dan definitief van geslacht te veranderen.

Een lang en intensief traject volgt. “Terwijl je in het proces zit gaat het leven natuurlijk gewoon door. Voor mij kon het niet snel genoeg gaan.”

Jackson is gelukkiger dan ooit nadat hij de stap heeft gezet. Na het transitieproces is hij eindelijk de man die hij altijd heeft willen zijn. “Hoe mannelijker hoe beter. Ik heb nu zelfs een baard.” Hij benadrukt dat het feit dat hij transman is, niets bijzonders zou moeten zijn. “Ik ben in de eerste plaats iemand die toevallig ook nog eens transman is.” Bovendien zijn er geen regels hoe je moet zijn als man of vrouw, benadrukt hij.


De rol van ambassadeur past hem als een handschoen. “Ik ben er helemaal klaar voor.  Met mijn verhaal wil ik mensen in hun hart raken en inspireren. Want ook al kan het proces moeilijk zijn, er is altijd licht aan de andere kant. En blijf altijd bij jezelf want een ander doet dat niet.” Op de achtergrond klinkt zijn favoriete nummer ‘Invincible’ van Michael Jackson. Dat is zijn onvoorwaardelijke held.

“Zijn muziek en stem brengen me rust. Hij heeft veel ellende gekend maar straalde ook iets uit van: als je ervoor gaat kun je alles oplossen. Met vallen en opstaan in je leven ben je onoverwinnelijk.” Jackson is bij uitstek het voorbeeld dat je als transman of -vrouw gelukkig kunt zijn. “Ik kan eindelijk mezelf zijn zonder vooroordelen.”


   Amsterdam Pride 2018, van 28 juli tm 5 augustus
zie ook www.pride.amsterdam 

Rubrieken:

Icarus Rickarus wil naar de Uitdekastmarkt


Help Mee! Materiële herinneringen aan de homo-horeca gezocht


Verkiezing Mister Leather Netherlands 2019


Zorgen om tientallen onbehandelde hiv-patiënten onder internationale studenten


La Demence 29th Anniversary Weekend: 26 tm 28 oktober

    toon meer

In het nieuwste nummer, Gay News 326, oktober 2018


Meer uit Evenementen & Agenda
Meer uit nummer 324
Meer van Paul Hofman

Cuts and curls


Male Hairstyling by appointment

meer info |visit


t Bolke


Gay heart of the east

meer info |visitbottom image
Entire © & ® 1995/2018 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2018 Gay News ®, GIP/ St. G Media