Back to Top
Zondag 07 juni
86442 users - nu online: 973 people
86442 users - nu online: 973 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Expositie LHBT-vluchtelingen: Pride & Prejudice


door Redaktie in Theater, Kunst & Expo , 29 juni 2018

This article is also available in English


Vluchtelingen met een LHBT achtergrond stellen hun creatieve talent en hun leven als kunstenaar centraal in de bijzondere tentoonstelling ‘Pride & Prejudice’. Aan de hand van aangrijpende persoonlijke verhalen en kunstinstallaties ervaren bezoekers de diversiteit, creativiteit en overlevingsdrang van vluchtelingen uit verschillende werelddelen die vanwege hun geaardheid naar Nederland zijn gekomen.

OBA
Overlevingsdrang van vluchtelingen uit verschillende werelddelen die vanwege hun geaardheid naar Nederland zijn gekomen. De tentoonstelling is voor iedereen gratis te bezoeken tot en met 15 augustus in de Amstelpassage van het CS en de lokaal van IHLIA LGBT-Heritage in de OBA tot 16 juli.

“Vluchteling zijn wil niet zeggen dat je geen kunstenaar kunt zijn,” aldus Syrische danser Ahmad Joudeh, “Kunst geeft een vrijheid die je in het dagelijkse leven niet vindt.” Joudeh is een van de verschillende kunstenaars en performers uit landen als Irak, Iran, Syrië, Rusland en Trinidad die gevlucht zijn vanwege vaak gewelddadige discriminatie.

In interviews vertellen Joudeh en andere deelnemers hoe het is om kunstenaar, LHBT'er en vluchteling te zijn. In verschillende tenten wordt werk getoond van Ahmad Joudeh (danser, Syrië), Bero Mostafa (een DJ, Syrië) Trevor Felix (fotograaf, Trinidad), Sarjon Azuz & Tamman Azzam (schilder &_beeldhouwers, Syrië), Demir Demirov (Schilder- Rusland), Sabreen Awad & Noor Alshankiti (Zangeres, Syrië – video editor, Irak).

“Elke tent is van buiten zwart, maar van binnen rijk gekleurd. En zo is het ook vaak met onze deelnemers, die nu voor het eerst in hun leven een regenboogvlag kunnen laten wapperen,” vertelt ontwerper Todd van Hulzen. Zijn ontwerp van de tentoonstelling is geïnspireerd op de reizigerskaravaan van vroeger tijden.

‘Pride & Prejudice’ wordt georganiseerd door Stichting Secret Garden die zich inzet voor de belangen van LHBTQI-vluchtelingen in Nederland. De tentoonstelling maakt deel uit van een jaarlijks terugkerend evenement, Oriendam. Dit jaar is het thema “Educatie & de arbeidsmarkt”. De tentoonstelling wordt mogelijk gemaakt door vrijwilligers en donateurs.

 Locatie: OBA Oosterdokskade 143 – 3e etage
1011 DL Amsterdam
 
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Expositie LHBT-vluchtelingen: Pride & Prejudice

Redaktie, in Theater, Kunst & Expo op 03 juli 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media