Back to Top
Zaterdag 04 Jul
86447 users - nu online: 822 people
86447 users - nu online: 822 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Verbeter de SOA-Zorg: Doe mee aan de Survey Mannen & Seksualiteit!


door Redaktie in Health & Body , 18 mei 2018


Universiteit Utrecht en Soa Aids Nederland roepen alle mannen die seks hebben met mannen op om de online Survey Mannen & Seksualiteit in te vullen. Het bereiken van jongeren en mannen met een migrantenachtergrond heeft hierbij extra aandacht.


Resultaten van het onderzoek worden gebruikt om de preventie van hiv en anders soa’s te verbeteren.
De ‘Survey Mannen & Seksualiteit’ is een nieuw nationaal onderzoek naar seksueel gedrag en seksuele gezondheid onder mannen die seks hebben met mannen. In de online vragenlijst komen allerlei thema’s aan bod. Van ervaringen met seks en manieren om hiv en andere soa’s te voorkomen tot de houding ten opzichte van seks en gezondheid.

Soa Aids Nederland doet dit onderzoek samen met de Universiteit Utrecht (UU) en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

“Als we weten wat er speelt onder homo’s en bi-mannen en we meer kennis hebben over hoe mannen in verschillende groepen denken, dan kunnen we veel gerichter voorlichting geven”, zegt hoofdonderzoeker prof. dr. John de Wit (UU). Uitkomsten worden dan ook met het publiek én professionals in de hiv- en soa-zorg gedeeld.


Bereiken diverse groep mannen essentieel voor inzetbaar resultaat

De onderzoekers vinden het belangrijk dat veel jongeren en mannen met een migratieachtergrond meedoen, want over hen is meestal niet zo veel bekend, terwijl de zorg ook voor hen optimaal moet zijn.

“Bij vrijwel al het online onderzoek dat wordt gedaan onder mannen die seks hebben met mannen, zien we dat vooral witte, hoogopgeleide mannen van boven de 30 meedoen”, aldus De Wit. “Dat is niet erg, maar het zorgt er wel voor dat zorgprofessionals weinig te weten komen over de mannen die niet tot die groep behoren. Dat kan betekenen dat belangrijke behoeftes over het hoofd worden gezien en de voorlichting dus niet goed bij hen aansluit. Door met de werving extra aandacht aan deze groep te besteden, hopen we hier verandering in te kunnen brengen.”

Soa  Aids Nederland en de Universiteit Utrecht roepen alle mannen die seks hebben met mannen op om de online vragenlijst in te vullen op: www.soaaids.nl/sms2018.

Het onderzoek is helemaal anoniem en het invullen duurt ongeveer 20-25 minuten. De Survey is behalve in het Nederlands ook beschikbaar in het Frans, Engels, Turks, Arabisch en Farsi. Onder de deelnemers die de vragenlijst helemaal invullen worden twintig cadeaubonnen ter waarde van € 25,- verloot.
 
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Verbeter de SOA-Zorg: Doe mee aan de Survey Mannen & Seksualiteit!

Redaktie, in Health & Body op 22 mei 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media