Back to Top
Vrijdag 05 juni
86442 users - nu online: 1012 people
86442 users - nu online: 1012 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Gay Slow Dating in culturele hoofdstad Leeuwarden en omgeving


door Redaktie in Evenementen & Agenda , 12 mei 2018

This article is also available in English


De Friese hoofdstad Leeuwarden is dit jaar, tezamen met Valletta op Malta, uitgeroepen tot Culturele Hoofdstad van Europa. Deze titel wordt sinds 1985 toegekend, vanaf 2004 aan twee steden. Ter gelegenheid van dit evenement is een bomvol programma opgesteld, maar de organisatie Gayslowdating besloot daar nog enkele onderdelen aan toe te voegen.


Dit is niet zo vreemd voor wie zich realiseert dat Gayslowdating in 2007 is ontstaan toen op een zondagmiddag drie Friese mannen bij elkaar zaten en zich afvroegen waarom er geen activiteiten zijn voor single gay mannen. Ze besloten een boswandeling in Beetsterzwaag met een afsluitend buffet te organiseren. De belangstelling was zo groot dat daarna werd besloten andere activiteiten te ontplooien. Ondertussen heeft Gayslowdating zich ontwikkeld tot een ondernemende organisatie met een uniek concept.

Van 18 tot en met 27 mei organiseert Gayslowdating diverse activiteiten in Friesland, waarbij echter voldoende ruimte voor eigen invulling overblijft. De deelnemers worden ondergebracht in de boerderij van Tjeerd, gelegen op een prachtige plek te midden van landerijen en natuur, op zo’n zeven kilometer afstand van Leeuwarden.

Het eerste weekend (18-21 mei) staat in het teken van het project 11 Fountains, waarbij in elke stad die tijdens de Elfstedentocht wordt aangedaan een fontein is geplaatst, die door een bekende internationale kunstenaar werd gemaakt. Deze kunstwerken worden per auto of fiets bezocht, met onderweg aandacht voor andere projecten, zoals Sense of Place van Joop Mulder/Oerol.


Tussen 21 en 24 mei is het mogelijk in overleg met de groep een bezoek aan een bepaalde activiteit te brengen, zoals bijvoorbeeld de uit verschillende onderdelen bestaande manifestatie Gerard Reve Yn Fryslân.

De zaterdag van het tweede weekend (26 mei) is het Pride in Leeuwarden. De afgelopen drie jaar werd dit evenement georganiseerd onder de noemer GayStraightParade maar dit jaar is gekozen voor een eenduidiger naamgeving. ’s Middags en ’s avonds zijn er verschillende activiteiten.

Op zondag 27 mei is er van 10.30 tot 11.30 uur een teken-wandeltocht vanuit de plek waar de groep verblijft. Onder deskundige begeleiding van Doet Boersma, docent en kunstenaar bij de Kunstacademie Friesland, wordt een wandeling in de natuur gemaakt, waarbij de beginselen van tekenen en schetsen worden toegelicht en uitgeprobeerd. Bij regen wordt er vanuit de boerderij gewerkt.

Het bovenstaande geeft slechts een beperkte indruk van de activiteiten die Gayslowdating in Friesland wil ondernemen. Zie gayslowdating.nl voor meer informatie.
 
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Gay Slow Dating in culturele hoofdstad Leeuwarden en omgeving

Redaktie, in Evenementen & Agenda op 16 mei 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media