Back to Top
Zaterdag 04 Jul
86447 users - nu online: 865 people
86447 users - nu online: 865 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Zestiende Eurovisie SongTravestival: met een knipoog op nieuwe locatie


door Redaktie in Theater, Kunst & Expo , 30 april 2018

This article is also available in English


Half Europa is in de ban van het Eurovisie Songfestival, vanaf 8 mei in Lissabon. Zal Waylon het zonder Ilse beter doen dan met? Ondertussen maakt Songfestival- én travestie-minnend Amsterdam en wijde omtrek zich op voor haar eigen versie van dit zangfestijn. Want het is alweer de zestiende keer dat het Eurovisie SongTravestival wordt gehouden.

Deelnemers uit landen als JoeHoekraïne, Travestibet, Norgay, Jurkije, Trammelant en Fantasialand laten zich van hun beste kant zien. Iedereen is welkom op deze kleurrijke avond vol humor. “Het is bijna hetzelfde als het echte Songfestival, maar dan met een knipoog, dus leuker.”

Bont gezelschap

De deelnemers vormen een bont gezelschap. Jongere kandidaten en oudgedienden laten hun gouden keeltjes horen en zullen het publiek versteld doen staan met hun keuze uit ruim zestig jaar Songfestival-historie én hysterie. Een greep: Miss Baksel, Dolly Wood, Pia Vapeur, Marlene XL, Agnes Geneva, Madame Maxime en Dora Royale.

Pareltjes

Koos van den Berg is de organisator van deze tegenhanger van het Eurovisie Songfestival. Hij transformeert zelf tijdens de show in Coco Coquette en doet samen met co-host Mario Magic de presentatie. “Het belooft ook dit jaar weer een kleurrijke avond vol humor te worden, bomvol prachtige Songfestival-pareltjes. Traditiegetrouw openen we de show met een eigen versie van ‘Un-Deux-Trois’ uit 1976. Ik verwacht dit jaar veel van de deelneemster uit Sletland. Hilarischer krijg je het niet,” lacht de initiatiefnemer. “Het is het echte Songfestival, maar dan met een knipoog.”Alles live

Coco Coquette: “Ze zingen allemaal live, da’s uniek in de travestie, waar playback nog vaak de boventoon voert. Niets op tegen hoor, maar geef mij maar pure zang. Dan maar een beetje vals, dat past er goed bij. Sommigen hebben echter voor de zekerheid extra zanglessen genomen. Een tipje van de sluier? Saphira geeft ‘Vrede’ van Ruth Jacott een make-over en uiteraard mag ‘Poupée de Cire’ niet ontbreken als eerbetoon aan de onlangs overleden France Gall. Nieuwkomer Wessela Haaksvrouw zal bewijzen dat het winnende lied uit 1965 nog niets aan kracht heeft ingeboet.”

Punten tellen met de hand

De vakjury bestaat uit Lady Charity, Victoria False en Merel Moistra. Het publiek mag die avond ook meebeslissen over de winnaar. Coco Coquette babbelt verder: “Kan de zang door de beugel? Draagt de kandidaat de juiste ‘look’? En overtuigt het als geheel? Dat levert punten van de publieksjury op. Aan het einde van de avond tellen we de punten met de hand op en zal het winnende lied daarna nogmaals klinken. Agnes Geneva won vorig jaar glansrijk met ‘Rise Like A Phoenix’ van Conchita Wurst. Dit jaar verdedigt ze haar titel met ‘1944’ van Jamala (Oekraïne 2016). Ik vind het een gewaagde keuze!”


 Het EuroSongTravestival is dit jaar op zaterdag 5 mei vanaf 19.30 uur in VOLTA, Houtmankade 336, vlakbij het Haarlemmerplein. Kaarten € 15,00, inclusief toilet en garderobe. Voorverkoop bij Gays&Gadgets, Spuistraat 44, Amsterdam. Meer info: travestiecabaret.nl
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Zestiende Eurovisie SongTravestival: met een knipoog op nieuwe locatie

Redaktie, in Theater, Kunst & Expo op 04 mei 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media