Back to Top
Maandag 25 mei
86437 users - nu online: 1200 people
86437 users - nu online: 1200 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Olympisch kunstschaatser Adam Rippon lanceert campagne voor homojeugd


door Redaktie in Algemeen , 28 april 2018

This article is also available in English


Op 1 maart kondigde GLAAD, de grootste HLBTQ-media belangenbehartigingsorganisatie ter wereld, aan dat Olympische medaillewinnaar Adam Rippon een fondsenwervende campagne heeft gestart om de cultuurveranderende HLBTQ-jeugdprogramma’s van GLAAD te ondersteunen. Deze aankondiging deed Rippon tijdens een optreden in The Ellen DeGeneres Show. Ellen verraste hem met een cheque van tienduizend dollar voor het starten van de campagne.

Adam Rippon
Rippon won onze harten door als openlijk homoseksuele atleet aan de Olympische Winterspelen van 2018 in PyeongChang deel te nemen, en bezorgde het Amerikaanse kunstschaatsteam een bronzen medaille. “Dit jaar werd heel Amerika verliefd op onze HLBTQ-Olympiërs, en Adam Rippon onderscheidde zich in die gewaardeerde menigte door zijn activisme, passie, humor en zijn bereidheid om altijd zichzelf te zijn,” aldus Sarah Kate Ellis, president van GLAAD, die daaraan toevoegde: “Adam is een kampioen die de acceptatie van de HLBTQ-jeugd zal versnellen en de jeugd zal inspireren hun dromen waar te maken terwijl ze trots hun eigen waarheid leven.”

Rippon’s wens om out and proud in het leven te staan, leidde tot zijn samenwerking met GLAAD. Volgens recente gegevens identificeert twintig procent van de “millennials” zich als HLBTQ. De onderzoeken laten ook een daling van de HLBTQ-acceptatie zien. Rippon en GLAAD zijn het erover eens dat de sleutel tot het veranderen van de maatschappij de jeugd is.

Met Ellen sprekend over zijn relatie met GLAAD zei Rippon: “Ik werk samen met het jeugdbetrokkenheidsprogramma [van GLAAD] en je weet dat dit belangrijk is omdat we de jongeren bereiken. Zij worden de activisten in hun gemeenschap. Toen ik jong was zou het een wereld van verschil hebben gemaakt als ik iemand had gehad die een voorbeeld was. Dat zou mijn leven hebben veranderd. Om jongeren actief te maken en de wereld te veranderen, dat is iets waarvan ik deel wil uitmaken.” Het Campus Ambassador-programma van GLAAD stimuleert HLBTQ-jongeren om voor de volgende generatie HLBTQ-pleitbezorgers te worden door hun persoonlijke verhalen te vertellen, lokale en nationale campagnes te organiseren en dynamische digitale inhoud en evenementen te produceren.

Rippon droeg tijdens zijn optreden in de Ellen DeGeneres Show GLAAD’s “&”-speld om solidariteit te tonen voor diegenen die het meest kwetsbaar zijn voor discriminatie in het huidige culturele en politieke klimaat. De pin van GLAAD vertegenwoordigt de Together Movement, die gemarginaliseerde gemeenschappen probeert te verenigen om zich te verzetten tegen discriminatie.


Rippon met Britney Spears bij de GLAAD Media Awards

GLAAD maakte ook bekend dat Adam Rippon  met het Grammy Award-winnende pop-icoon Britney Spears op het podium zal verschijnen tijdens de negenentwintigste uireiking van de jaarlijkse GLAAD Media Awards in het Beverly Hilton te Los Angeles. Deze Media Awards eren media voor eerlijke, accurate en inclusieve representaties van HLBTQ-personen en -kwesties. Spears ontvangt de Vanguard Award, die wordt uitgereikt aan media-professionals die een groot verschil hebben gemaakt in het bevorderen van gelijkheid en acceptatie.

Britney Spears is een van de meest succesvolle en gevierde entertainers in de popgeschiedenis met wereldwijd meer dan honderd miljoen verkochte platen. Ze is al lange tijd een bondgenoot van de homogemeenschap. Ze is consequent opgekomen voor HLBTQ-jongeren tijdens GLAAD’s “Spirit Day” door paars te dragen op sociale media en zich uit te spreken tegen pesterij.

Britney Spears staat er ook om bekend dat ze haar HLBTQ-fans intens in de armen sluit. Zo schreef ze ooit een brief aan een jonge homoseksuele man die had overwogen zelfmoord te begaan, maar aan haar muziek en teksten toeschreef, dat die hem de moed hadden gegeven uit de kast te komen en trouw te blijven aan zichzelf. Ze schreef: “Ik was heel blij te horen hoe moedig je bent geweest om openlijk homo te zijn. Er is mij altijd verteld dat als je dat in je hart weet, dat het allerbelangrijkste is.” Toen een homopaar, dat elkaar had ontmoet bij de opening van Britney: Piece of Me, ging trouwen, verraste ze het paar met een ontroerende video met felicitaties en haar steun voor het homo-huwelijk.

En nog onlangs schreef Spears voor Gay Pride Month in 2017 op Billboard Pride een hartverwarmende liefdesbrief aan de HLBTQ-gemeenschap, waarin zij stelde dat de onwrikbare loyaliteit en acceptatie van de gemeenschap haar inspireert.

“Ik heb een geheim dat ik wil delen. Weet je, jullie zijn degenen die mij inspireren. De niet-aflatende loyaliteit. Het gebrek aan oordeel. De waarheid die zich niet verontschuldigd. Acceptatie! Jullie verhalen inspireren me, brengen me vreugde en zorgen ervoor dat ik en mijn zoons ernaar streven om betere mensen te zijn.”

“Ze is een kracht in de muziekwereld, die haar wereldwijde platform heeft gebruikt om de boodschap van liefde en acceptatie te delen, iets dat de wereld vandaag meer dan ooit nodig heeft,” verklaarde Sarah Kate Ellis van GLAAD.
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Olympisch kunstschaatser Adam Rippon lanceert campagne voor homojeugd

Redaktie, in Algemeen op 02 mei 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media