Back to Top
Vrijdag 05 juni
86442 users - nu online: 995 people
86442 users - nu online: 995 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:lengte: 5 min. Printervriendelijke Pagina  
Brussel organiseert drieëntwintigste Pride Festival in mei!


door Redaktie in Evenementen & Agenda , 20 april 2018

This article is also available in English
lengte: 5 minuten


Dankzij de humanistische cultuur en moderne wetgeving valt Brussel, de homovriendelijke hoofdstad van 500 miljoen Europeanen, nog meer op in het Europese landschap. Veertien jaar geleden ondertekende België de wet die het homo-huwelijk legaliseerde en werd daarmee na Nederland het tweede land ter wereld met gelijke rechten voor homo’s en lesbiennes.


Homovriendelijke hoofdstad


Brussel is meer dan alleen de hoofdstad van Europa. De stad staat bij de inwoners en de vele bezoekers vooral bekend als de diversiteitshoofdstad. De niet-discriminerende wetgeving in België belichaamt de vrijheidsgeest van de stad. Brussel heeft inderdaad veel te bieden. Het is een stad waar je kunt genieten van uiteenlopende activiteiten op het gebied van nachtleven, lekker eten, winkelen en cultuur.

Brussel slaapt nooit, en de wijk Saint-Jacques in de buurt van de Grote Markt is daar het perfecte voorbeeld van. Het vrolijke hart van de hoofdstad klopt in deze levendige wijk Saint-Jacques, trouw aan het imago van de stad: discreet, gevarieerd, warm en vriendelijk. Iedere week weer verwelkomen tal van bars en nachtclubs je om de hele nacht door te feesten.

Ontdek de Dansaertstraat en de aangrenzende steegjes op een steenworp afstand van de homowijk. De Dansaertwijk is the place to be voor mode en design en een must voor een inspirerende rondleiding langs de vele facetten van de originele en artistieke talenten van België.

Het centrum van Brussel en de in goeden doen verkerende straten en steegjes aldaar zorgen ervoor dat bezoekers zich helemaal welkom voelen. De Louizalaan en het Kasteleinsplein verwennen je met het allerbeste wat Brussel te bieden heeft. In de prestigieuze omgeving van de Vijvers van Elsene ligt de Boheemse wijk Flagey, een broeinest van diversiteit dat resoneert met het tempo van een locatie vol leven.

Trendy restaurants en bars bieden ontspanning, vriendelijkheid en mondiale gastronomische gerechten, allemaal in een opmerkelijke architecturale setting. In de nabijgelegen Europese wijk vind je het Luxemburgplein, een favoriet uitgaanscentrum voor jonge expats. Donderdagavond stroomt het plein er vol met een kosmopolitisch, vrolijk en praatgraag publiek.

Brussel is er trots op een van de meest homovriendelijke hoofdsteden van Europa te zijn, wat de stad een prachtige en aantrekkelijke plek maakt!The Pride

Elk jaar organiseert Brussel The Pride. Met in 2013 meer dan tachtigduizend bezoekers in hartje Brussel is The Pride langzaam maar zeker een belangrijk evenement geworden op de Belgische kalender. De jongste editie deed het zelfs nog beter en verwelkomde maar liefst honderdduizend gasten. The Pride 2018 zal plaatsvinden van 17 tot en met 20 mei.

De Pride-parade door de straten van Brussel markeert het einde van het Brussels Pride Festival en sluit een volle week met evenementen, debatten, thema-avonden, literaire cafés en andere feestelijke gebeurtenissen af.

Naast het feestelijke aspect van deze viering is het ook een evenement met een meer specifieke boodschap van solidariteit en gelijkheid.

The Pride biedt een zeer gevarieerd programma. Alle ingrediënten voor een perfecte feestelijke dag zijn aanwezig: van de traditionele parade, die in een kleurrijke sfeer door het stadscentrum gaat, naar het Pride Village voor informatie en entertainment.

Van 4 tot en met 20 mei betekent het Brussels Pride Festival twee weken lang sociaal-culturele activiteiten, activisme en feestvreugde met een prachtige slotceremonie: The Pride! Theater, film, dans, literatuur, workshops, performances, tentoonstellingen, conferenties...

De creativiteit en het activisme van de HLBTQI+-gemeenschappen zullen Brussel en het cultureel erfgoed van de stad laten stralen.

Het belangrijkste Pride-weekend valt op 17-20 mei 2018. De openbare ruimte wordt een veilige ruimte voor iedereen die zichzelf wil laten zien zoals hij/zij is, met alle individualiteit.

Op vrijdag 18 mei wordt in de vroege avond op de Grote Markt in het gezellige Rainbow Village het startschot gegeven voor dit feestelijke weekend met speciale travo-shows en een concert van het Brusselse Gay Sports-koor, om zo bezoekers en de lokale bevolking het best mogelijke welkom te heten.

Het Rainbow Village ligt aan de Kolenmarkt en de Steenstraat en biedt tal van bars waar je tot laat in de avond van uitstekende muziek kunt genieten.

Op zaterdag 19 mei neemt het Rainbow Village het hart van de hoofdstad over en vestigt het zijn hoofdkwartier op de Kunstberg, dicht bij de Grote Markt en het Centraal Station van Brussel. Kraampjes bieden drankjes en eten, informatie en vermaak.

In het begin van de middag zal er een openingstoespraak worden gehouden op het hoofdpodium tegenover de Beurs. De vlag van de Parade wordt vervolgens ontvouwen en aan de menigte overgedragen. Daarna zullen op het hoofdpodium verschillende dj’s en zangers een optreden verzorgen.

Neem deel aan de fabelachtige en kleurrijke Parade door de straten van Brussel en verspreid de boodschap met veel liefde en enthousiasme.

Wanneer The Pride eenmaal in volle gang is, houdt het feest nooit meer op! Een groot aantal Pride-feesten nodigt iedereen uit om door de hele stad te blijven feesten. Last but not least begint het feest ’s middags in het Rainbow Village met verschillende lokale dj’s.


La Demence viert Pride drie nachten achtereen!

La Demence is een enorm populaire en internationale maandelijkse party die meestal op vrijdag of de dag voor een feestdag wordt gehouden. La Demence is een van de grootste en beste gay feesten in Europa geworden. Naast de lokale bevolking zijn er feestgangers uit vele Europese landen en ook uit de Verenigde Staten.

Wat La Demence onderscheidt van andere gay-feesten is het internationale publiek en de verscheidenheid aan stijlen en leeftijden. De eclectische mix van leermannen, fashionista’s, spierberen, verlopen studenten en flamboyante travestieten zorgt ervoor dat La Demence een microkosmos is van het beste dat het Europese homoleven te bieden heeft.

Het succes is al achtentwintig jaar onverminderd gaande. Er zijn geen kledingvoorschriften. Neem gewoon jezelf mee.

Voor het Pride-weekend biedt La Demence drie nachten plezier: Vrijdag 18 mei in Fuse, zaterdag 19 mei in PALAIS 12 (hoofdfeest) en zondag 20 mei weer in Fuse. Volgens de eigenaar van La Demence, Thierry Coppens, belooft het hoofdfeest geweldig te worden, met maar liefst vijftig dansers, go-go’s en artiesten op het podium. De locatie is fantastisch: PALAIS 12, en er zijn kosten noch moeiten gespaard om bezoekers de beste tijd van hun leven te garanderen.Kijk op www.lademence.com voor meer info.

Geen zin om elke nacht in La Demence door te zakken? Geen probleem. Brussel zit boordevol gay bars waar iedereen meer dan welkom is.

www.pride.be
www.visit.brussels/gay
 
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Brussel organiseert drieëntwintigste Pride Festival in mei!

Redaktie, in Evenementen & Agenda op 24 april 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media