Back to Top
Dinsdag 12 Nov
86374 users - nu online: 1138 people
86374 users - nu online: 1138 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:lengte: 4 min. Printervriendelijke Pagina  
Roddel Nieuws


door Rod del Auntie in Media & entertainment , 10 april 2018
lengte: 4 minuten


“Ter ter lering ende vermaeck”, hierbij het lief en leed uit He-Ho, Bi- Bi-curious, Str8-acting, metro-sexueel en wat die kastnichten nog meer verzinnen wereldje, waar bijzonder veel kracht uit te halen is als het weer eens tegen zit...en het schept zo'n warme band....hoest...kuch..

Paul Groot
Paul Groot werd aan begin carrière gewaarschuwd voor 'homorollen'


Paul Groot kreeg in de jaren tachtig, toen hij net aan zijn acteercarrière begon, het advies om geen homoseksuele personages te spelen. Dat zou mogelijk schadelijk voor zijn carrière kunnen zijn, vertelde de cabaretier zaterdag in een interview in het Radio 1-programma Nooit Meer Slapen.

"Een van mijn eerste musicalrollen was een homoseksueel", vertelde Groot. "Mijn agent vroeg of ik mij dat wel realiseerde. 'Ja en?', vroeg ik. 'Nou, dat je je er wel bewust van bent', antwoordde hij. Maar dat soort rollen ligt in mijn range, ik heb er geen enkel bezwaar tegen. Dat hoort bij mij, dat mag er zijn."

Interessante rollen

De acteur speelde de afgelopen jaren talloze homoseksuele personages, zoals Robert Long en Wim Sonneveld. "Het zijn heel interessante rollen", aldus Groot. "Het zijn binnen het genre homoseksuelen allemaal verschillende mannen."

Zelf kwam de cabaretier halverwege de jaren tachtig uit de kast. "Het was de periode dat aids opkwam. Het voelde toen heel onveilig om uit de kast te komen. Ik was echt doodsbang, ik heb echt jarenlang de rem op mijzelf gehouden voordat ik eindelijk eens wat probeerde op dat gebied."

Wie is de Mol

De 50-jarige Groot stelt verder in het interview nooit aan het programma Wie is de Mol? mee te willen doen. "Ze zouden niets aan mij hebben", stelde hij lachend.


"Ik zou geen enkel fanatisme aan de dag kunnen leggen. Met een portofoon achter elkaar aan rennen en letters verzamelen, dat interesseert mij echt helemaal niets. Ik zou er het nut totaal niet van inzien."

Groot, ook bekend van het programma Koefnoen, speelt momenteel Cole Porter in de musical You're the Top. Songwriter Porter deed er alles aan om zijn homoseksualiteit verborgen te houden en trouwde met socialite Linda Lee Thomas. Naarmate de componist beroemder werd, kostte het hem meer moeite zijn geheim te bewaren.Treurig einde aan trouwmarathon: "Hou meer van jou dan van het leven zelf"De Belgische Fleur Pierets (43) en de Nederlandse Julian P. Boom (39) waren van plan om in alle 24 landen waar het homohuwelijk legaal is te trouwen. Zo gaven de twee elkaar afgelopen oktober al het jawoord in Amsterdam. Maar na vier keer in het huwelijksbootje te zijn gestapt, moet Fleur haar Julian missen.

Vorige maand overleed Julian aan de gevolgen van kanker. Haar vrouw deelde het verdrietige bericht op Facebook. "Ik hou meer van jou dan van het leven zelf", was de laatste boodschap aan haar geliefde.
Vijf jaar geleden stapten Julian en Fleur in het huwelijksbootje. Maar dat was voor hen niet genoeg. Vorig jaar besloot het lesbische stel om de uitdaging aan te gaan: trouwen in elk land waar het homohuwelijk is toegestaan.

De liefde vieren

Van de 194 landen zijn dat er 24. Fleur en Julian wilden met hun 'kunstproject' benadrukken dat dit niet veel is. Maar wel op een positieve manier, door 24 keer hun liefde te vieren. Uiteindelijk lukte het hen om elkaar in New York, Amsterdam, Antwerpen en Parijs opnieuw het jawoord te geven.
De overige trouwplannen moesten ze helaas staken. In Frankrijk kreeg het stel slecht nieuws te verwerken. Daar bleek dat Julian meerdere tumoren in haar hoofd en rond haar hart had.

Julian kreeg in Parijs verschillende klachten. Nadat ze flauw viel, besloot ze de dokter te bezoeken. De arts meldde dat Julian nog maar drie maanden zou hebben. "Daarin zal ze haar geheugen en haar spraak geleidelijk aan verliezen, tot ze uiteindelijk in een coma raakt", zo deelde haar geliefde via Facebook.

De Nederlandse vrouw leed in 2016 aan borstkanker, maar had dat overwonnen. Destijds werden er geen hersenscans gemaakt. "Gelukkig maar, want daardoor konden we de afgelopen 18 maanden nog een geweldig leven hebben (en vier keer trouwen), zonder te weten welk doemscenario ons nog te wachten stond", zo zei Fleur vorige maand.


Acteur Jim Parsons in film over seriemoordenaar Ted BundyActeur Jim Parsons, 44, bekend van onder andere zijn rol in The Big Bang Theory, heeft een rol gekregen in de film: 'Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile’, over het leven van seriemoordenaar Ted Bundy.

Parsons zal de rol van hoofdaanklager Larry Simpson spelen in de rechtszaak tegen Bundy, die in 1979 werd veroordeeld wegens de moord op zeker dertig jonge vrouwen in de jaren zeventig, waarbij hij enkele vrouwen voor en na hun dood seksueel misbruikte. De hoofdrol is voor acteur Zac Efron die de rol van Ted Bundy zal spelen.

Ted BundyAndere rollen zijn weggelegd voor acteurs en actrices: John Malkovich, Lily Collins, Jeffrey Donovan, Grace Victoria Cox, Angela Sarafyan, Kaya Scodelario, Haley Joel Osment , Dylan Baker en Terry Kinney.

‘Extremely Wicked, Shockingly Evil And Vile’ vertelt het verhaal van de crimineel vanuit het oogpunt van zijn vriendin Elizabeth Kloepfer, die hem uiteindelijk aangaf bij de politie. De film wordt geregisseerd door Joe Berlinger, bekend van onder meer de Paradise Lost-documentaire. Het script van de film won in 2012 de ‘Nicholl Fellowship’ in Screenwriting, de prestigieuze scriptwedstrijd van Oscarorganisatie The Academy. Volgens The Hollywood Reporter portretteert de film Bundy als “verdorven en tegelijkertijd angstaanjagend normaal”.

Al eerder werden er films over hem gemaakt:
The deliberate stranger (1986), regie: Marvin Chomsky. Televisiefilm in twee delen. Bundy wordt gespeeld door Mark Harmon; Bundy (2002), regie: Matthew Bright. Michael Reilly Burke speelt Bundy; The stranger beside me (2003), regie: Paul Shapiro. In de hoofdrol Billy Campbell als Bundy, Barbara Hershey speelt Ann Rule; The Riverman (2004), regie: Bill Eagles. De rol van Bundy wordt gespeeld door Cary Elwes;
Bundy: a legacy of evil (2008), regie: Michael Feifer. Corin Nemec speelt de rol van Bundy.

GERELATEERDMEER VAN ROD DEL AUNTIEMEEST GELEZEN VAN ROD DEL AUNTIEfeb 2016       


sep 2016        lengte: 5 min.
Roddel Nieuws

Rod del Auntie, in Media & entertainment op 16 april 2019
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2019 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2019 Gay News ®, GIP/ St. G Media