Back to Top
Zaterdag 28 maart
86425 users - nu online: 1027 people
86425 users - nu online: 1027 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Rusland klaagt getrouwd homokoppel aan voor 'schade aan paspoort'


door Redaktie in Algemeen , 21 maart 2018


De Russisch overheid heeft een homokoppel dat in Denemarken is getrouwd aangeklaagd. De twee mannen wordt 'opzettelijke schade aanbrengen aan hun paspoort' verweten.


Het is in Rusland niet mogelijk voor LHBT om te trouwen. Homoseksualiteit is in het land sinds 1993 niet meer illegaal, maar veel Russen zijn, mede onder invloed van de orthodoxe kerk, fel gekant tegen homoseksuelen.

Eugene Wojciechowski en Paul Stotzko waren echter naar Denemarken afgereisd en hadden elkaar daar het ja-woord gegeven. Toen zij op 4 januari terugkwamen in Rusland, werden de trouwaantekeningen in hun paspoorten goedgekeurd. Met deze handeling heeft de staat officieel hun verbintenis bevestigd.

Het tweetal gaf een interview aan het onafhankelijke Russische tv-kanaal TV Rain over hun huwelijk. Hierna nam het ministerie van Binnenlandse Zaken contact op met het tweetal en meldde dat zij zijn aangeklaagd voor het "opzettelijke beschadigen van hun paspoort", zo melden buitenlandse media.

Wojciechowski en Stotzko kunnen op grond van artikel 19.16 van het wetboek van strafrecht een boete van 300 roebel (iets meer dan 4 euro) krijgen.

UPDATE:

Eén dag na het interview kregen de mannen bedreigende telefoontjes van onbekenden. Er werden ook doodsbedreigingen geuit via sociale media. Volgens de Moscou Times zijn Eugene en Pavel daarom, al dan niet tijdelijk, het land ontvlucht. Volgens betrouwbare bronnen kregen de mannen daarbij hulp van het Russische holebi & transgender netwerk. De Moscou Times meldde ook dat de politie openlijk verklaarde dat ze het koppel niet kan beschermen tegen homofobe aanvallen. Het was te verwachten dat er actie zou komen nadat het verhaal van Pavel en Eugene bekend werd.
 

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Rusland klaagt getrouwd homokoppel aan voor 'schade aan paspoort'

Redaktie, in Algemeen op 25 maart 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media