Back to Top
Zaterdag 25 Jan
86407 users - nu online: 1267 people
86407 users - nu online: 1267 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Brief uit Brussel: Verkiezingskoorts


door De Ket in Columns & Opinie , 04 maart 2018

This article is also available in English


Op 14 oktober aanstaande zijn er gemeenteraadsverkiezingen in België. Niet zo belangrijk zult u zeggen, maar de uitslag zal toch iets kunnen zeggen over de uitkomst van de nationale verkiezingen in 2019. Het linkse tegen het rechtse kamp (of omgekeerd), net als in Nederland. Voor gematigde opinies en verkiezingsbeloftes is er geen plaats meer, ook niet op lokaal en gemeentelijk vlak. Zelfs de strijd om gemeentezetels zal hard worden gevoerd.

Ook in de Brusselse regio zijn er negentien gemeentes waar nieuw-verkozen gemeenteraadsleden zullen zetelen na de verkiezingen. Daar zitten - gelukkig – ook heel wat homoseksuele kandidaat-gemeenteraadsleden bij. Op een enkeling na zijn ze openlijk gay. Sommige kandidaten die nu al in een gemeente- of stadsraad zitten zullen zich ongetwijfeld opnieuw kandidaat stellen voor de verkiezingen van november aanstaande.

Maar gek genoeg hebben alle gekende homoseksuele Brusselse kandidaat-gemeenteraadsleden één ding gemeen, namelijk: je ziet en/of hoort die nooit gedurende de eerste zesendertig maanden van hun mandaat. Ze duiken niet op in een lokale gay-minded bar of restaurant, in het beste geval leggen ze aan de pers een verklaring af tijdens de gay pride. Daar blijft het bij.


Dat is uiteraard hun goed recht. Ze hebben een mandaat van de kiezer gekregen, en dat is per se en per definitie niet enkel een homoseksuele kiezer. Hun programma en/of politieke partij spreken niet alleen de homoseksuele gemeenschap aan. Of gaan over thema’s die enkel onze gemeenschap aangaan.

Maar na die zesendertig maanden mandaat, in deze periode van het jaar, zie je ze plots overal in homobars of op sociale media opduiken. Alsof ze nooit zijn weggeweest. Met de brede glimlach komen ze je handen schudden of krijg je een vriendschapsverzoek binnen op Facebook, van hun profiel als politicus. Ze spreken je aan alsof ze je al een eeuwigheid kennen. Ze trakteren cafégangers met een gulle hand en zeggen er meteen bij dat je ook een gin tonic mag drinken in plaats van een biertje. Gays als kiesvee. Het is eens iets anders.

Ook dat is hun goed recht, pas opduiken als er stemmen geronseld moeten worden bij de homoseksuele evenknieën. Maar het is dan ook mijn recht ze te negeren, ze er eventueel op aan te spreken en vooral vrienden en kennissen te vragen heel zeker niet voor hen te stemmen. Gelukkig hebben mijn meeste vrienden en kennissen een stevig pak hersenen en hoeft veel uitleg niet.

Maar ik laat niet na mijn boodschap toch regelmatig te herhalen. Kwestie van er zeker te zijn dat ze niet verkozen raken. Een gemeenteraadslid van Brussel-Stad doet zelfs de moeite niet meer om bij de homoseksuele Brusselse gemeenschap stemmen te ronselen.

Hij vindt zichzelf te superieur om zich onder de homo’s te mengen en laat zich met dédain uit over homo’s die graag in het gay milieu vertoeven. Die dédain of neerbuigende blik komt vooral naar boven wanneer de persoon in kwestie wat te rijkelijk alcohol achter de kiezen heeft gegoten in een Brusselse straight kroeg. En soms zitten daar dan ook homo’s die alles mooi horen, en uiteraard doorvertellen. Je zou voor minder. Omdat hij zelf geen stemmen wil gaan ronselen – hij vindt zich daar te goed voor – laat hij dit vuile werk opknappen door mooie jongens die hij van alles en nog wat belooft als hij verkozen wordt. Maar, je raadt het, daarna dumpt hij hen – samen met zijn beloftes. De combinatie “slim zijn” en “mooi zijn” is niet iedereen gegeven.

En ja, hij stelt zich wellicht opnieuw kandidaat, voor Brussel-Stad. Of hij deze keer voldoende stemmen zal binnenhalen, is nog maar de vraag. Hij krijgt toch heel zeker mijn stem niet, en ik zal er alles aan doen dat anderen dat niet in mijn plaats doen. Hij is verwittigd.

Je toegenegen,

De Ket

GERELATEERDMEER VAN DE KETMEEST GELEZEN VAN DE KET

Brief uit Brussel: Verkiezingskoorts

De Ket, in Columns & Opinie op 08 maart 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media