Back to Top
Vrijdag 29 mei
86440 users - nu online: 969 people
86440 users - nu online: 969 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
‘Alles bij elkaar is Mr. Bear zijn een enorme eer’


door Redaktie in Scene , 16 februari 2018

This article is also available in English


Marcel van Doorn (45) is Mr. Bear The Netherlands 2017. Zijn uitverkiezing vorig jaar kwam niet onverwacht.

“Ik had een geweldig team om mij heen en tijdens de show in The Eagle ging alles perfect. In de periode daarna kwam er nogal wat op me af. Ik voelde me net een ambassadeur: ik heb veel gereisd en kennisgemaakt met talloze vertegenwoordigers van verschillende scenes. Denk aan een Mr. Puppy, een Mr. Leather en talloze Mr. Bears. Net als een echte ambassadeur moest ik officiële regels in acht nemen. Zo mocht ik met mijn sjerp om niet roken, geen alcohol drinken en geen seks hebben. De oplossing? Als ik op een feestje was, deed ik na één uur ’s nachts mijn sjerp af.”

Mr. Bear The Netherlands 2018 moet volgens Marcel (“vergeet vooral niet te vermelden dat ik ook in andere scenes zit”) communicatieve vaardigheden bezitten en sterk in zijn schoenen staan. Maar gewoon jezelf blijven is ook belangrijk. “Vergeet niet: je bent door de jury en door het publiek gekozen en dat is niet voor niets. Blijkbaar kan je iets en ben je iemand.

Laat dat dan ook zien. Je kunt de meest uiteenlopende vragen verwachten, variërend van ‘Waar sta je nou precies voor?’ tot ‘Waarom doe je dit in godsnaam?’ Gewoon een eerlijk antwoord geven is meestal het beste. Maar er is natuurlijk niks mis mee als je de discussie aangaat. Op een nette manier, dat wel. En met in je achterhoofd de gedachte dat je de bear community representeert.”

Je moet wel iets met die community hebben, gaat Marcel verder. “Uiteraard: je vertegenwoordigt een groep, een groter geheel dus. Zelf heb ik geprobeerd zoveel mogelijk zichtbaar te zijn. Niet alleen fysiek, maar ook door het overbrengen van een houding: open, tolerant en gevoelig voor kritiek. Samen staan we sterk. Dat is wel iets wat ik de nieuwe Mr. Bear wil meegeven. Niet bang zijn voor de spotlights, voor de camera of voor de microfoon is ook aanbevelenswaardig. Zelf heb ik veel tijd geïnvesteerd in het jaar dat ik Mr. Bear was, maar dat vind ik helemaal niet erg. Integendeel: alles bij elkaar is Mr. Bear zijn een enorme eer.”


 Het Amsterdam Bear Weekend vind plaats van 1-5 maart 2018,
voor meer info  www.amsterdambearweekend.nl
   
foto's (c) Different by Suus.
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

‘Alles bij elkaar is Mr. Bear zijn een enorme eer’

Redaktie, in Scene op 21 februari 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media