Back to Top
Donderdag 02 Jul
86447 users - nu online: 1023 people
86447 users - nu online: 1023 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Brief uit Brussel: Grensoverschrijdend gedrag? Get a life!


door De Ket in Columns & Opinie , 24 januari 2018

This article is also available in English


Wie de berichtgeving rond de vele aanklachten over grensoverschrijdend bedrag volgt, kreeg de afgelopen weken wellicht wel vaker een appelflauwte. Zonder afbreuk te doen aan de verklaringen van personen die na bijvoorbeeld een verkrachting hier echt traumatische ervaringen aan hebben overgehouden, lijkt alles nu plots een geval van grensoverschrijdend gedrag te zijn.

Enkele Vlaamse vrouwenbladen en kranten hadden blijkbaar veel paginaruimte over om vrouwen hun beklag te laten doen omdat ze eens een overenthousiast schouderklopje hadden gekregen van hun overste of, zelfs nog erger, een knuffel na een leuke teambuilding.

Als dat al grensoverschrijdend gedrag is, dan mag ik enkele tientallen jaren achter de tralies verdwijnen. Ik pleit schuldig over de hele lijn.

Elke aanraking lijkt nu grensoverschrijdend gedrag te zijn. Waarschijnlijk schuift morgen de grens nog verder naar boven en mogen wij al niet meer secondenlang naar een vrouw staren. De slinger van de metronoom slaat over naar één kant. Voorlopig is het gissen naar de bedoelingen van al die vrouwen die – al dan niet anoniem – plots hun verhaal in de media willen doen. Enkele vrouwen zullen oprecht heel nare ervaringen hebben opgedaan, andere vrouwen hopen misschien dat na een aanklacht hun bankrekening de hoogte ingaat.

Hier en daar duiken nu plots – hoe kan het ook anders – gevallen van grensoverschrijdend gedrag in de homoseksuele gemeenschap op. En dan hebben we het hier niet over het feit dat Kevin Spacey zijn handen niet kan afhouden van begeerlijke mannen, maar wel over de verschillende getuigenissen in homobladen of op homoforums van mannen die zich “aangevallen” voelen. Vaak zijn het jongere mannen die het slachtoffer van een ongewilde aanraking door een oudere man zijn geworden. Ze zeggen er dan meestal niet bij dat dit gebeurde in een cruisingbar en dat ze de “oudere man” eigenlijk best een oude viezerik vonden. Of dat ze op hun knieën zaten in een darkroom en de oudere man daar met hen “in aanraking kwam.”Wie met een verhaal over grensoverschrijdend gedrag in een cruisingbar naar buiten komt, maakt zich hopelijk belachelijk. Als vrouwen van iets het slachtoffer zijn, voelt plots een rist homoseksuelen zich ook het slachtoffer van hetzelfde feit. Het is precies sterker dan zichzelf. Een soort van geldingsdrang en omdat het vrouwen overkomt, zullen zij er nu ook mee te maken hebben. Of mee te maken hebben gehad.

Het moet niet gekker worden. Terwijl activisten moord en brand schreeuwen als mannen grapperig doen over vrouwelijke of nichterige attitudes van onze homoseksuele medemensen, doet net diezelfde groep er alles aan om zich opnieuw met vrouwen te identificeren, zelfs als het gaat over grensoverschrijdend gedrag dat er in de verste verte niet is. Of hoe die groep van homo’s een verschrikkelijk misprijzen vertoont ten aanzien van díe vrouwen die heel wat ergers hebben moeten doorstaan. Niet in een darkroom. Niet door een oude viezerik. Niet met enkele glaasjes alcohol op.

Blijkbaar vinden sommige homo’s het dus nodig alles altijd exponentieel en belachelijk te vergroten, misbruik te maken van een situatie ten koste van degenen die er echt last van hebben, om nog maar te zwijgen hoe zij de andere homo die “grensoverschrijdend bedrag” vertoont, percipiëren. Als ze dus het hof worden gemaakt door iemand die zij zelf niet zien zitten, is er dan ook blijkbaar automatisch sprake van “grensoverschrijdend gedrag.” To those, please, get a life!

Je toegenegen,

De Ket
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN DE KETMEEST GELEZEN VAN DE KET

Brief uit Brussel: Grensoverschrijdend gedrag? Get a life!

De Ket, in Columns & Opinie op 29 januari 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media