Back to Top
Donderdag 28 mei
86440 users - nu online: 1029 people
86440 users - nu online: 1029 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
'Als je me verlaat, zeg ik dat je homo bent'


door Redaktie in Algemeen , 22 januari 2018


De Italiaanse politie heeft in Modena vijf minderjarige Chinezen verhoord die verdacht worden van moord op een andere jongen. Hij is waarschijnlijk gestikt toen zijn ex-vriendje hem wilde straffen.


De 20-jarige Congliang Hu, ook wel Leo genoemd, werd afgelopen zondag dood gevonden in een koffer onder zijn bed. Zijn moeder vond hem daar. De jongen had naar alle waarschijnlijkheid een relatie met een 17-jarige jongen uit het Italiaanse Modena. Toen die vorige week aangaf het uit te willen maken, dreigde Leo intieme foto's op zijn telefoon openbaar te maken. ,,Als je me verlaat, zeg ik dat je homo bent", zou hij daarbij gezegd hebben.

De jongen liet het er niet bij zitten en besloot zijn vrienden in te schakelen. Afgelopen zondag togen hij en vier kompanen richting Leo. Daar drukten ze een kussen op zijn gezicht, waarna ze hem in de koffer stopten. Vervolgens groetten ze de moeder van Leo en vertelden haar dat Leo even buitenshuis was. Zij ontdekte pas enkele uren later dat dat niet het geval was.

Eén van de vijf verdachten is op eigen initiatief naar de politie gestapt, de andere vier zijn aangehouden. Vandaag zijn ze verhoord door de politie. ,,Ze beweren geen Italiaans te spreken, maar wij geloven ze niet", aldus politiewoordvoerder Marcello Castello. ,,Ze zijn allemaal minderjarig en bleven overstoorbaar. Net als hun ouders, die niet echt bereid lijken om mee te werken."

Het voorval roept herinneringen op aan de dood van een jonge Italiaanse die vorig jaar zelfmoord pleegde omdat ze bang was dat seksueel getinte beelden van haar openbaar zouden worden. Gabriele Piazzoni, secretaris van homorechtenbeweging Arcigay, denkt dan ook dat er een goed gesprek nodig is over de seksuele normen in het land. ,,Vragen over seksualiteit, over seksuele geaardheid en seksuele praktijken zijn in ons land nog steeds taboe. En toch is het precies dat taboe dat mensen een dodelijk wapen geeft", stelde hij.
 
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

'Als je me verlaat, zeg ik dat je homo bent'

Redaktie, in Algemeen op 27 januari 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media