Back to Top
Maandag 01 juni
86440 users - nu online: 849 people
86440 users - nu online: 849 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Uit het studentenleven: Constitutieborrels en activiteiten


door Isabella van der Steenstraten in Columns & Opinie , 27 december 2017

This article is also available in English


Elk jaar weer hebben we een grote groep met nieuwe leden; studenten met verschillende achtergronden, verschillende studies en ieder weer een eigen verhaal. We hebben nu als vereniging ongeveer tweehonderdtachtig leden.

Elk jaar opnieuw is er een groep enthousiaste nieuwelingen. Iedereen is welkom bij de vereniging en iedereen brengt zijn eigen, bijzondere verhaal met zich mee. We proberen zo een omgeving te creëren waarin iedereen zich thuis kan voelen en iedereen zich veilig kan voelen. Waar je ook bent in het proces van coming-out en wat je verhaal ook is.

Om nieuwe leden helemaal te integreren binnen de vereniging hebben we een leuke introductie-periode, georganiseerd door de kweekweekcommissie en de ontrozingscommissie. Hierin gaan de leden samen met hun nieuwe “familie” op pad, om zo door middel van spellen en activiteiten de andere leden beter te leren kennen.
 
Nu het nieuwe studiejaar net begonnen is en de introductie-periode voorbij is, zijn we druk bezig met de eerste activiteiten en zijn we als bestuur vooral bezig met constitutieborrels. Constitutieborrels, ook wel cobo’s, zijn borrels van studentenverenigingen om het nieuwe bestuur voor te stellen. Bij A.S.V.Gay zijn we niet corporaal, maar we houden natuurlijk wel van een feestje. Naar constitutieborrels nemen we een drankje mee en proberen we altijd een gepast cadeau te vinden voor de desbetreffende vereniging, met natuurlijk een gay tintje.

We bezoeken zowel cobo’s van andere studentenverenigingen in Amsterdam, als de cobo’s van onze zusjesverenigingen in heel Nederland. Onze zusjesverenigingen zijn gevestigd in Utrecht, Nijmegen, Delft, Tilburg en Groningen. Als zusjes komen we vaker per jaar samen om borrels te organiseren en organiseren we samen weekenden. Samen met onze zusjesverenigingen creëren we een plek waar HLBTQ+ studenten zich veilig kunnen voelen en met elkaar kunnen genieten van het studentenleven.

Nu het cobo-seizoen bijna voorbij is gaan we ons weer richten op andere activiteiten. Activiteiten worden georganiseerd door de verschillende commissies en gezelschappen. We hebben activiteiten zoals trampoline dodgeball en schaatsen, waar we onze sportieve kanten kunnen laten zien.

Er is de jaarlijkse show A.S.V.Gay’s Got Talent, waar we onze creatieve, muzikale en/of gevoelige kant laten zien. De actualiteitencommissie organiseert jaarlijks een symposium en filmavond.

De reiscommissie organiseert weekendjes weg, onder andere samen met de zusjesverenigingen. Tijdens de Canal Pride zijn we ook altijd goed vertegenwoordigd dankzij de Pride-commissie. Feesten worden meerdere keren per jaar georganiseerd door de feestcommissie. Ten slotte zorgt de borrelcommissie dat er iedere woensdag een feestje wordt gebouwd in Amstel 54.

Binnen onze vereniging bestaan er verschillende gezelschappen. Gezelschappen organiseren activiteiten voor een specifieke groep mensen binnen de vereniging. Zo hebben we onder andere een theatergezelschap, een spelletjesgezelschap en een internationaal gezelschap.

Zo zorgen alle commissies en gezelschappen er voor dat er genoeg te doen is gedurende het jaar en zorgt het bestuur er voor dat alles soepel loopt.

 Isabella van der Steenstraten is secretaris van studentenvereniging A.S.V.Gay. Zie www.asvgay.nl voor meer informatie.
 
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERD

Uit het studentenleven: Constitutieborrels en activiteiten

Isabella van der Steenstraten, in Columns & Opinie op 30 december 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
TOP STORIES

MEEST GELEZEN (6 mnd)IN COLUMNS & OPINIEIN NUMMER 316


bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media