Back to Top
Maandag 27 mei
86317 users - nu online: 1237 people
86317 users - nu online: 1237 people login
VAN ONZE EDITORS
Printervriendelijke Pagina  
Brief uit Brussel: Geen succes op dating apps of sites? Wordt bi!


door De Ket in Columns & Opinie , 29 november 2017

This article is also available in English


Lieve Noorderburen, Ondanks een drukke werkagenda probeer ik, in de mate van het mogelijke, tijdens de week een aperomoment met enkele vrienden in het centrum van Brussel in te lassen. Hét ogenblik om bij te praten, de laatste roddels te vernemen of om rond politiek eens aardig van gedachten te wisselen. Of om iets bij te leren, ook altijd mooi meegenomen.

Zo ook enkele weken geleden, toen een vriend een typische en vooral oeverloze discussie aanvatte over gay dating apps. En hoe frusterend het lijkt te zijn dat er haast bijna nooit iemand komt opdagen op een afspraakje, en vooral hoe het lijstje van meest denkbare excuses alleen maar langer lijkt te worden. Die discussie had hij enkele dagen daarvoor met iemand anders gehad die met hetzelfde probleem kampte, maar het radicaal over een andere boeg had gegooid.

Op gay apps en sites had hij namelijk zijn oriëntatie overal veranderd in “bi” in plaats van “homo” en hij had ineens een heleboel andere profielen aangemaakt op hetero dating apps waar de mogelijkheid stond om “bi” bij de voorkeur aan te vinken. Hij beweerde meer succes te hebben en raadde mijn aperovriend aan hetzelfde te doen. Al was het voor mij onduidelijk hoe de graad van succes werd uitgedrukt. Meer berichtjes? Meer dates?

De aperovriend in kwestie bleek niet overtuigd. Je anders voordoen qua geaardheid vond hij niet kunnen. Terecht. Het was en is nog steeds moeilijk je als “homo” te outen, en om je dan opnieuw te moeten outen als “bi” was voor hem een brug te ver.  En heel zeker als je de geslachtsdelen van een vrouw vies vindt. De aperovriend is op nogal wat gay dating apps en sites actief en hoewel hij niet van plan was zijn oriëntatie aan te passen, besloot hij toch om eens op die gay dating apps en sites een selectie te doen op basis van “bi”-voorkeur. Hij schrok zich een hoedje. Heel wat mannen die hij kent uit het homoseksuele milieu en uit de partyscene, bleken plots “bi” te zijn. Terwijl hij er mordicus van overtuigd was dat er voorheen “homo” had gestaan. En sommige vrienden die hij beter kent, waren plots ook “bi” geworden.

Een mirakel. Praise the Lord!

Hijzelf kon die vrienden daarover nog niet aanspreken, maar hij was wel van plan dat te doen. Op mijn beurt besloot ik op de enige website waarop ik actief ben, eens een zoekopdracht naar “bi”-voorkeur in te voeren en te kijken of er tussen de hits bekende gezichten opdoken. En ja hoor. Niet in mijn directe vriendenkring, maar inderdaad bleken homomannen die ik regelmatig en al jaren in het milieu tegen kom, ook plots “bi” te zijn geworden. Terwijl ik er ook heilig was van overtuigd dat op hun profiel voorheen “homo” stond aangetikt.

Ik ben niet van plan die mannen erop aan te spreken. In de eerste plaats omdat ik hen niet goed ken, maar tegelijkertijd goed weet dat ze allesbehalve “bi” zijn. Van één herinner ik me vooral een discussie enkele jaren geleden waaruit bleek dat hij in de eerste plaats misogyn is, en pas in de tweede plaats “homo.” En heel zeker niet “bi.”

Beheerders van een gay app en/of site zouden deze trend wellicht cijfermatig kunnen uitdrukken. Ik bespaar me de moeite om het op te vragen. Als het een anekdotisch gegeven is, dan kennen mijn aperovriend en ikzelf echt toevallig maar de uitzonderingen uit het homomilieu die zich plost “toevallig” als “bi” outen.

Maar ik ben niet helemaal verwonderd. Sommigen halen echt alles uit de kast om toch maar via gemanipuleerde en vooral foutieve persoonlijke gegevens hun kans op een date of bericht op een gay app en/of site te verhogen. Dat ze zich daarbij ook hopeloos onsterfelijk maken en denken dat niemand dat opmerkt, zal hen een worst wezen. Herinner een vorige column over het liegen over de leeftijd.

En ja, wellicht zit er ook iemand bij die recentelijk tijdens een wilde swingerparty voor de eerste keer cunnilingus heeft bedreven en vond dat het best lekker smaakte. Om dan maar meteen de oriëntatie naar “bi” om te turnen. Maar ik vrees dat dit toch de uitzondering op de regel is. Of hoe jezelf zijn ook voor een subgroep van homo’s blijkbaar een heikele kwestie is en blijft, terwijl ze in een eenzelfde adem anderen oproepen om zichzelf te blijven.

P.S.: Mijn oriëntatie is nog steeds “homo” hoor. Niks veranderd aan mijn profiel.

Je toegenegen,

De Ket
  


GERELATEERDMEER VAN DE KET

Brief uit Brussel: Geen succes op dating apps of sites? Wordt bi!

De Ket, in Columns & Opinie op 04 december 2019
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp


Rubrieken:
In het nieuwste nummer, Gay News 334, juni 2019


Mister B
Nieuwe Urban collectie, out now!Meer uit Columns & Opinie
Meer uit nummer 315
Meer van De Ket

Eriks gay Bed and Breakfast


Quiet clean bedroom and Dutch breakfast for one guest

meer info |visit


t Mandje


Fun and respect since 1927

meer info |visitbottom image
Entire © & ® 1995/2019 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2019 Gay News ®, GIP/ St. G Media