Back to Top
Vrijdag 29 mei
86440 users - nu online: 970 people
86440 users - nu online: 970 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Het StreetHeart Festival, een nieuw straatfestijn in hartje Amsterdam


door Redaktie in Uitgaan & Reports , 20 november 2017

This article is also available in English


Een nieuwe traditie is geboren! Noteer het alvast in je agenda: op de tweede zaterdag van september vindt het jaarlijkse StreetHeart Festival plaats! Dit nieuwe “geslachtsplooibare” evenement is, afgezien van de Pride zelf, het enige openbare queer festijn in Amsterdam.

Het is in het leven geroepen door ChUrch in samenwerking met Stichting GALA en wordt gehouden voor de deuren van ChUrch in de Kerkstraat. Het idee achter het Festival is “de stad wat theatraler te maken,” ditmaal in roze en blauw in plaats van in de regenboogkleuren. (Overigens spreekt de van oorsprong Australische initiatiefneemster Jennifer Hopelezz in dit geval van “camp up the city” en dan schept het duidelijkheid voor wie zich realiseert dat “camp” in Australië lange tijd werd gebruikt om alles wat met homo’s te maken had aan te duiden, voordat ook bij onze tegenvoeters het Amerikaanse “gay” de boventoon ging voeren.)

Dit jaar koos de, uit de beroemdheden Sipke Jan Bousema, Michiel van Erp en Irene Hemelaar bestaande, jury Dynno Dada, Tish Bustillo en Anastasia Beaverhausen als de eerste Amsterdamse StreetHearts.

Jennifer HopelezzJennifer Hopelezz, die het initiatief voor het Festival nam: “Het was een fantastisch maf klein straatfeest, een perfecte lancering. We hadden een paar van de beste queer performers en kunstenaars in de stad, die aan het Festival bijdroegen. De mensen waren aanvankelijk een beetje bezorgd dat een gay fetisj-club een straatfeest organiseerde, maar we hebben het festijn nadrukkelijk voor iedereen toegankelijk gemaakt, ook kinderen. We hadden heel veel kleine poedelballonnen - en wie houdt niet van een roze poedel?”

Zelfs de buren kwamen helemaal in de stemming. De Spijker Bar hield een “StreetWhore”-verkiezing en een groep buurtbewoners maakte gebruik van de afgesloten straat om kinderfeestjes te organiseren. “Ik hoop dat dit groeit en volgend jaar de hele straat meedoet,” verklaarde Jennifer.

* De naam van het Festival is geïnspireerd door het recent verschenen boek Amsterdam Streethearts van de Amerikaanse journaliste en fotografe Shirley Agudo.

Een feestelijke terugblik, de foto's zijn van Pieter Dammen.
 
Click voor foto slider
Tags: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34

2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Het StreetHeart Festival, een nieuw straatfestijn in hartje Amsterdam

Redaktie, in Uitgaan & Reports op 23 november 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
TOP STORIES

MEEST GELEZEN (6 mnd)IN UITGAAN & REPORTSIN NUMMER 315


bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media