Back to Top
Dinsdag 18 Feb
86414 users - nu online: 1159 people
86414 users - nu online: 1159 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Uit het studentenleven: Corporaal gelul en jurken van ducttape


door Sanne van Lochem in Columns & Opinie , 16 november 2017

This article is also available in English


Ik was twintig, nieuw in Amsterdam en op zoek naar leuke mensen. Een studentenvereniging leek mij wel een puik plan. Maar een ontgroening waar je heerlijk toegeschreeuwd wordt over je incapabele zelf en twaalf uur lang moet staan om vervolgens appelmoes in je haar te krijgen, mwoah...

En een biertje in je nek ontvangen omdat je met je rug naar de bar staat? Of altijd maar twee pils moeten halen omdat je anders een aso bent? Nee, daar had ik dan net weer geen zin in.

Gelukkig was er dan de Amsterdamse Studenten Vereniging Gay. Geen corporaal gelul, gewoon lekker bier, wijn of fris drinken met een stelletje HLBTQ-ers. Niet “die ene lesbo” zijn, maar “één van velen.” Geen verplichte borrels, activiteiten of vreemde regels.

Sowieso passen de “mores,” zoals ze deze corporale regels noemen, naar mijn mening niet bij HLBTQ-ers. Wij conformeren ons al niet aan de doorgaande norm, waarom moeite doen om ons te houden aan regeltjes die opgesteld zijn door zogenaamde “heren” met een zelfbenoemde status en een hete aardappel in de keel. Waarom zouden wij ons vrijwillig laten vernederen bij een ontgroening als we al genoeg moeten doorstaan alleen maar om onszelf te kunnen zijn?


Gelukkig gaat de introductie bij A.S.V.Gay wel anders. Het verenigingsjaar is ondertussen goed ingeluid en de nieuwe leden vinden langzaamaan hun eigen plekje binnen de vereniging. Tijdens de introductieweek (de “kweekweek”) en het introductieweekend (de “ontrozing”) hebben ze kennis gemaakt met de vereniging en de oude en nieuwe leden. Het overkoepelende thema van de introductieperiode was “gay-tv.”

Tijdens de kweekweek werd onder de noemer “help mijn gay is klusser” een bezoekje gebracht aan de Ikea en werd de handigste thema-borrel ooit gerealiseerd. Mocht je een jurk van ducttape willen maken, ik ken wel iemand die je kan helpen. Ook de kroegentocht was populair. Hiermee laten we de nieuwe leden de veelzijdigheid zien van de Amsterdamse gay bars. Een bezoekje aan de Church kon daarom niet missen.

Ook het ontrozingsweekend met als thema “tempation weiland” was een succes. Deze parodie op de ontgroening bracht de nieuwe leden naar boer Jan in een of andere uithoek van Nederland. In deze afgesloten omgeving kon de creatieve ontrozingscommissie ze helemaal onderdompelen in A.S.V.Gay-sferen. Laten we zeggen dat de leden nooit meer danoontjes en komkommers kunnen eten zonder aan dit beruchte weekend te denken. Zelfs de indringende kou deed niets af aan de lol. De onbeperkte drank hielp daar gelukkig ook bij.

Deze introductieperiode was voor mij extra leuk. Ik mocht nu als komend bestuurslid deelnemen. Op 25 september heb ik, samen met de rest van het achtste bestuur der A.S.V.Gay, officieel de touwtjes in handen gekregen. Enthousiast kijken wij uit naar een nieuw jaar met alle leden.

En de biertjes? Die drink ik af en toe gewoon met mijn rug naar de bar.

 Sanne van Lochem is voorzitter van studentenvereniging A.S.V.Gay.
Zie www.asvgay.nl voor meer informatie.
 

GERELATEERD

Uit het studentenleven: Corporaal gelul en jurken van ducttape

Sanne van Lochem, in Columns & Opinie op 19 november 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media