Back to Top
Dinsdag 25 Feb
86416 users - nu online: 1283 people
86416 users - nu online: 1283 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Cliff Richard denkt nooit te herstellen van beschuldigingen misbruik


door Redaktie in Media & entertainment , 20 oktober 2017


Cliff Richard denkt niet dat hij ooit volledig zal herstellen van de beschuldigingen van misbruik aan zijn adres. Dat schrijft de 76-jarige zanger in een brief die is gepubliceerd in The Sunday Times.

Sir Cliff Richard en Prins Charles"Het was een rampzalige tijd op emotioneel gebied, zo traumatisch dat ik in die twee jaar nooit meer dan twee uur achter elkaar heb geslapen", aldus de Brit, die ook vertelt dat hij het nieuws over de beschuldigingen en de inval in zijn huis even buiten Londen moest vernemen via de televisie.

Zelf verbleef hij op dat moment in zijn villa in Portugal, die momenteel te koop staat. "Het was zo'n veilige plek voor mij. Het kon niets aan mijn wanhoop veranderen, maar als ik ergens radeloos moest zijn, dan het liefst daar."

Cliff Richard heeft een schikking getroffen met de politie van South Yorkshire, nadat de zanger door de BBC en de politie in verband werd gebracht met een zedendelict en een politie-inval in zijn huis op televisie werd uitgezonden.

Volgens The Guardian heeft een rechter bevestigd dat de advocaten van de politie en de Congratulations-zanger samen tot een overeenkomst zijn gekomen, maar het is niet bekend wat de schikking met de politie inhoudt.

In 2014 deed de politie onderzoek na aantijgingen van kindermisbruik tegen Richard. De BBC werd door de politie ingelicht over de inval en zond beelden ervan uit op televisie. De 76-jarige Richard diende een aanklacht in tegen de BBC en de gerechtsdienaar, wegens inbreuk op zijn privacy en het feit dat de beschuldigingen hem substantiële schade zouden hebben toegebracht.

De politie van South Yorkshire heeft zijn excuses aangeboden voor het doorspelen van de informatie aan de media tijdens het onderzoek. Met de BBC blijft de zanger nog in conflict. Eerder verklaarde de omroep om zich krachtig te verdedigen in het conflict. Volgens een woordvoerder van de omroep werden de ontkenningen van de beschuldiging van de zanger wel vermeld in de berichtgeving over de zaak.

Beschuldiging

In 2013 werd Richard door vier mannen beschuldigd van seksueel misbruik, dat zou hebben plaatsgevonden in een periode tussen 1958 en 1983. Richard werd de afgelopen drie jaar meerdere malen verhoord door de Britse politie, maar werd nooit gearresteerd of officieel in staat van beschuldiging gesteld.
zijn huis in Berkshire
Ook de zanger ontkende in alle toonaarden dat hij iets met de beschuldigingen te maken had. In 2016 werd besloten dat Richard niet langer verdacht werd van een zedendelict. De politie in Yorkshire zei dat er te weinig bewijs was om de Britse zanger te vervolgen.

Enkele maanden later diende een van de slachtoffers een verzoek in om de beslissing om hem niet te vervolgen te herzien. Dat verzoek werd door Het Openbaar Ministerie uit Engeland afgewezen, omdat een herziening van de misbruikzaak niet nodig was en vervolging definitief uit zou blijven.

 

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIEokt 2018        lengte: 5 min.


dec 2018        lengte: 4 min.
Cliff Richard denkt nooit te herstellen van beschuldigingen misbruik

Redaktie, in Media & entertainment op 23 oktober 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svpIn het nieuwste nummer, Gay News 343, maart 2020

bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media