Back to Top
Maandag 19 Nov
86212 users - nu online: 1206 people
86212 users - nu online: 1206 people login
VAN ONZE EDITORS
Printervriendelijke Pagina  
Foto-tentoonstelling ‘Gay in Uganda’ in Restaurant Getto


door Redaktie in Theater, Kunst & Expo , 06 oktober 2017

This article is also available in English


Vanaf 19 september toont Getto Food and Drinks in Amsterdam de fotoserie Gay in Uganda van de Zwitsers-Nederlandse fotograaf Patrick Rohr. Nog te zien tm 23 oktober.

Homoseksualiteit is in Oeganda - zoals in veel Afrikaanse landen - verboden. Maar in Oeganda is de wetgeving bijzonder hard: mannen en vrouwen die bij een “homoseksuele handeling” worden betrapt moeten twintig jaar de gevangenis in. Familieleden en verhuurders die het de overheid niet melden als ze van iemand weten dat hij of zij homoseksueel is moeten zeven jaar de cel in.

Een paar jaar geleden wilden politici – aangestuurd door radicaal-christelijke Amerikanen – zelfs de doodsstraf voor homoseksualiteit invoeren. Daar is het na internationale druk niet van gekomen.

Op verzoek van de stichting Rainbow Support Network is Patrick Rohr naar Oeganda gereisd en heeft daar, soms onder moeilijke omstandigheden, HLBT’ers gefotografeerd. In Getto exposeert hij de gemaakte portretten en vertelt hij de verhalen van die mensen. Met de verkoop van de foto’s wordt de stichting Rainbow Support Network ondersteund.

Patrick Rohr (geboren in 1968 te Zwitserland) woont en werkt in Amsterdam en Zürich. Hij fotografeert voornamelijk voor hulporganisaties. De afgelopen jaren bezocht hij projecten in Zimbabwe, Laos, Nepal, Servië, Bosnië en in de Oekraïne. Zie ook www.patrickrohr.com. Meer informatie over Rainbow Support Network is te vinden onder www.rainbowsupportnetwork.org.

De expositie Gay in Uganda in Restaurant Getto, Warmoesstraat 51, Amsterdam kan tot en met 23 oktober 2017 worden bezichtigd.
  
Foto-tentoonstelling ‘Gay in Uganda’ in Restaurant Getto

Redaktie, in Theater, Kunst & Expo op 12 oktober 2018
Je kunt reageren :: Mijn reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):

Rubrieken:
In het nieuwste nummer, Gay News 327, november 2018


Meer uit Theater, Kunst & Expo
Meer uit nummer 314
Meer van Redaktie

NCADAM


regular safe sex parties

meer info |visit


Dirty Dicks


Well-know great leather & cruise bar

meer info |visitbottom image
Entire © & ® 1995/2018 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2018 Gay News ®, GIP/ St. G Media