Back to Top
Dinsdag 20 Feb
86075 users - nu online: 1290 people
86075 users - nu online: 1290 people login
VAN ONZE EDITORS
Printervriendelijke Pagina  
COC bezorgd om benoeming homofobe Amerikaanse ambassadeur


door Redaktie in Historie & Politiek , 18 september 2017

This article is also available in English


COC Nederland is zeer bezorgd over de aanstaande benoeming door president Donald Trump van Pete Hoekstra als Amerikaanse ambassadeur in Nederland. Hoekstra houdt er zeer homo-onvriendelijke denkbeelden op na.

Het COC heeft de zorgen onder de aandacht gebracht van minister Bert Koenders (Buitenlandse Zaken) met het verzoek deze over te brengen aan de Amerikaanse regering.

De in Groningen geboren Pete Hoekstra was van 1993 tot en met 2011 lid van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigen namens een district in zijn thuisstaat Michigan. Hoekstra was als afgevaardigde een fel tegenstander van gelijkberechtiging van homo’s. Hij keerde zich consequent tegen de openstelling van het huwelijk, adoptierechten voor paren van gelijk geslacht en non-discriminatiewetgeving op grond van seksuele gerichtheid en genderidentiteit.

Hoekstra was in 1996 ook een van de indieners van de Defense of Marriage Act, een wetsvoorstel om de Amerikaanse Grondwet zo te herzien dat afzonderlijke staten niet meer zelfstandig het huwelijk zouden kunnen openstellen voor paren van gelijk geslacht.

“De homo-onvriendelijke denkbeelden van Pete Hoekstra gaan in tegen het Nederlandse beleid gericht op het nationaal en internationaal bevorderen van sociale acceptatie en gelijkberechtiging voor homo’s”, zegt COC-woordvoerder Philip Tijsma. “We vinden het daarom niet erg respectvol om iemand met zulke opvattingen als ambassadeur naar ons land te sturen.”
  

Rubrieken:
In het nieuwste nummer, Gay News 319, maart 2018


Meer uit Historie & Politiek
Meer uit nummer 313
Meer van Redaktie

Montmartre


Always a good time

meer info |visit


The Queens Head


cosy and busy gay bar

meer info |visitbottom image
Entire © & ® 1995/2018 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2018 Gay News ®, GIP/ St. G Media