Back to Top
Zaterdag 06 juni
86442 users - nu online: 1010 people
86442 users - nu online: 1010 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Vierde editie Rotterdam Pride staat dit jaar in het teken van veiligheid


door Redaktie in Evenementen & Agenda , 10 september 2017

This article is also available in English


Van 21 tot en met 24 september vindt de vierde editie van Rotterdam Pride plaats. Het evenement waar de seksuele diversiteit in Rotterdam gevierd wordt. Rotterdam Pride vraagt dit jaar aandacht voor de verantwoordelijkheid die we hebben als individu, als groep en als samenleving om met elkaar in gesprek te blijven en een veilig klimaat te creëren voor onszelf en onze medemensen, waarin je mag zijn wie je bent ongeacht je geaardheid of genderidentiteit.

Het thema veiligheid komt terug in een veelzijdig kunst- en cultuurprogramma met een seminar, films, dans, tentoonstellingen en performances. Ook de party-minded people hoeven zich dit jaar niet te vervelen. Met weer een nieuwe editie van de Keerweerparade, House of Boys, Cocktailfest, BÄR en nog veel meer kun je het hele weekend vooruit.

De Pride Walk start dit jaar op zaterdag 23 september op het Leuvehoofd en eindigt op het Schouwburgplein waar het Pride Festival plaatsvindt. Hieronder lichten we enkele programma-onderdelen uit.
 


Pride Walk

Iedereen is welkom om op zaterdag 23 september deel te nemen aan de Pride Walk: de Rotterdamse optocht waarin seksuele diversiteit uitbundig gevierd wordt. Deelnemers en het publiek worden onderweg getrakteerd op muzikale interventies en visueel spektakel in alle kleuren van de regenboog. De Pride Walk start dit jaar op het Leuvehoofd om vervolgens te eindigen bij het Schouwburgplein, waar het Pride Festival plaatsvindt.
 
Zaterdag 23 september, aanvang: 11.00 uur
Aankomst op Pride Festival: 13.00 uur
Startlocatie: LeuvehoofdPride Festival

Het Pride Festival start met een uitbundig ontvangst van alle deelnemers van de Pride Walk in het grootste Pop Up Park ter wereld. Het Schouwburgplein is met een Flying Grass Carpet getransformeerd tot een grote ligweide met verschillende foodtrucks waar je een bar, lekkere koffie, smoothies, muffins, burgers en asian street food kunt vinden.

Het programma op het Schouwburgplein wordt dit jaar gehost door Totally Events met onder andere de dj’s: Sjeazy Pearl, The G-team & MC Divine, Shug La Sheedah en Alex Sinclar. Verder zijn de drag queens May Day, Mermaids Mainson en La Lolly te verwachten, evenals Ceciel Moyano op percussie en een dansperformance van Ahead of the Curve.

Naast muziek en performances staan er op het programma allerlei activiteiten waaraan bezoekers kunnen deelnemen. Zo kun je bijvoorbeeld trouwen voor één dag in de Wedding Chapel van het Aidsfonds, dildo-ringwerpen bij de GGD, een hiv-test doen bij Checkpoint Amsterdam of roze sushi eten van Mr. Bento Sushi.

Zaterdag 23 september, tijd: 13.00-22.00 uur
Locatie: Schouwburgplein Meer info over het complete programma van Rotterdam Pride
is te vinden op www.rotterdam-pride.com.
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Vierde editie Rotterdam Pride staat dit jaar in het teken van veiligheid

Redaktie, in Evenementen & Agenda op 13 september 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media