Back to Top
Zondag 07 juni
86442 users - nu online: 963 people
86442 users - nu online: 963 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Reijer's World: Ordnung ist das halbe Leben


door Reijer Breed in Columns & Opinie , 23 augustus 2017

This article is also available in English


“Niet omkijken. Nog niet omkijken!” Vincent gaf me een por in mijn zij. Wij stonden aan de bar van de Monopole. In de volksmond “de sorrenbak” geheten. Wij hadden in die tijd allemaal een snor. Maar ik keek natuurlijk toch om. Er kwam een snoepje binnen. Knap koppie. Ondeugend snorretje. Strak in zijn jeanspak. Zijn bloes stond wijd open en toonde een lekker behaarde borstkas.

“Hallo! Ik ben Willem,” zei hij. “Waar kom je vandaan?,” vroeg ik. “Uit de Bijlmermeer. Dat is een kwartier met de metro vanaf het Centraal Station,” zei Willem. De Bijlmer was een nieuwe buurt van Amsterdam. “Is het mooi wonen daar?,” vroeg Vincent. “Nou, er moet nog veel gebouwd worden. Maar mijn woning is prachtig en groot.”

Willem kwam steeds dichterbij Vincent staan. Vincent stak zijn hand achter in zijn kruis en duwde zijn hand in zijn bilgleuf. “Je kriebelt me lekker,” zei Willem. Hij kronkelde met zijn lichaam. “Hé Reijer, kom ook even bij ons staan,” stelde Vincent voor. Ik sloot me bij die twee aan. Door de drukte aan de bar vielen wij niet op. “Zullen we naar een lekker plekje gaan met z’n drieën?,” vroeg Vincent. Wij knikten en verlieten de Monopole. “Waar gaan we naar toe?,” vroeg Willem toen we buiten waren. “Wacht maar af. We zijn er zo,” zei ik.

Wij liepen een stukje langs de gracht en stopten bij hotel Amstel. Wij gingen de trap op. Daar zat binnen een mevrouw. Wij gaven haar tien gulden. En kregen een sleutel met een groot stuk hout er aan. Tevens gaf zij ons drie handdoeken. Er werd geen woord gezegd. Wij bereikten onze kamer en openden de deur. Vincent en ik gingen op het bed zitten en ik zei: “Zo jochie. Kleed jij je nu maar eens spannend uit voor ons.” Willem deed wat hem bevolen werd. Hij begon te kronkelen met zijn lijf terwijl hij de knoopjes van zijn hemd losmaakte. Met ontbloot bovenlijf draaide hij zich om en liet zijn broek tergend langzaam zakken. Hij liet zijn schokkende kontje goed zien.

“Wauw,” zei ik, “wat doe jij dat goed zeg.” Ik moest denken aan Joe Cocker die het opzwepende, geile nummer “You can leave your hat on” zingt:

Baby take of you coat
Real slow
And take of your shoes
I’ll take of your shoes
Baby take of your dress
Yes yes yes

You can leave your hat on
You can leave your hat on
You can leave your hat on

Go on over there
Turn on the light
No all the lights
Come over here
Stand on this chair
That’s right
Raise your arms up on the air
Now shake ’m

You give me a reason to live
You give me a reason to live
Sweet darling


Even later kwam Willem lachend spiernaakt tussen ons in zitten. Hij voelde overal graaiende handen. Wij zoenden, pijpten en rimden hem. Hij lag kreunend onder ons. En na verloop van tijd kwam hij schokkend klaar. Wij kleedden ons weer aan. Willem trok zelfs het bed weer recht en vouwde de handdoeken keurig op. Terwijl hij dat deed gaf hij ons een knipoogje en zei: “Ordnung ist das halbe Leben.”


* Joe Cocker is op 22 december 2014 overleden. Hij is zeventig jaar geworden.
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REIJER BREEDMEEST GELEZEN VAN REIJER BREED

Reijer's World: Ordnung ist das halbe Leben

Reijer Breed, in Columns & Opinie op 26 augustus 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media