Back to Top
Donderdag 22 Aug
86352 users - nu online: 1464 people
86352 users - nu online: 1464 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:

Printervriendelijke Pagina  
Mississippi komt met uitgebreide anti homo wet


door Redaktie in Historie & Politiek , 09 augustus 2017


De Amerikaanse staat Mississippi komt met de meest anti homo wet van alle staten in Amerika. De wet werd eerder (2016) na felle protesten, vanuit de bedrijfswereld, showbizz wereld, niet goedgekeurd, en door de rechter afgewezen maar naar het zich laat aanzien komt de wet nu toch.

De HB1523 wet ook bekend als de Protecting Freedom of Conscience from Government Discrimination Act', staat winkels organisaties en mensen wettelijk toe religie te gebruiken als reden om holebi's te discrimineren. De wet stelt ook dat een huwelijk enkel een verbintenis kan zijn tussen één man en één vrouw, en dat seks enkel binnen een huwelijk kan dat bestaat uit één man en één vrouw.

De wet beschermt religieuzen ook tegen vervolging na het uiten van de stelling dat een huwelijk enkel een verbintenis kan zijn tussen één man en één vrouw. De wet staat bovendien ook nog toe dat religieuze pleegouders hun eventuele holebi of transgender kinderen verplichten een therapie te ondergaan die claimt dat ze homoseksualiteit of transseksualiteit kunnen genezen, therapieën die in sommige Amerikaanse staten bij minderjarigen verboden zijn. Ook staat in de wet dat de vermelding van 'man' of 'vrouw' enkel kan gelden voor individuen die als zodanig zijn geboren, waarmee de wet zegt dat een transgender man geen man is en een transgender vrouw geen vrouw.
  


GERELATEERDMEER VAN REDAKTIE

Mississippi komt met uitgebreide anti homo wet

Redaktie, in Historie & Politiek op 14 augustus 2019
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp


Rubrieken:
In het nieuwste nummer, Gay News 337, september 2019


Meer uit Historie & Politiek
Meer uit nummer 312
Meer van Redaktie

Amsterdam Pride Foundation


Amsterdam Gay Pride

meer info |visit


Filmhuis Den Haag


Regelmatig gay-specifieke voorstellingen

meer info |visitbottom image
Entire © & ® 1995/2019 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2019 Gay News ®, GIP/ St. G Media