Back to Top
Donderdag 02 Jul
86447 users - nu online: 1039 people
86447 users - nu online: 1039 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Stad nodigt slachtoffers homogeweld uit voor Gay Pride


door Redaktie in Evenementen & Agenda , 02 augustus 2017


De gemeente gaat buitenlandse slachtoffers van geweld tegen homo's in het vervolg uitnodigen voor een ontvangst tijdens de Gay Pride om hen een hart onder de riem te steken.

Burgemeester Eberhard van der Laan zei toe om iets te bedenken voor deze slachtoffers die om hun geaardheid zijn bedreigd of mishandeld.  In 2005 werd de bekende Amerikaanse homoactivist Chris Crain tijdens Koninginnedag in elkaar geslagen, en hij mocht op Gay Pride terugkomen om zelf mee te maken dat Amsterdam nog steeds een hele tolerante stad kan zijn.

Incidenten

Nu er recen2005, Jeroen Pauw over mishandeling Craint weer een aantal homoseksuelen zijn mishandeld, waaronder een Surinaamse toerist, vond D66 het een mooi gebaar om iets extra's voor deze groep te doen.

"Ook buitenlandse slachtoffers van anti-homogeweld moeten we gevoel geven dat wij als stad massaal dit soort vreselijke incidenten verafschuwen," aldus raadslid Jan-Bert Vroege. Van der Laan schaarde zich daar achter.

"Zonder bureaucratisch te worden moeten we daar iets voor optuigen. Want het zien van Gay Pride kan zeker een helende werking hebben," aldus de burgemeester.
 
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Stad nodigt slachtoffers homogeweld uit voor Gay Pride

Redaktie, in Evenementen & Agenda op 05 augustus 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media