Back to Top
Donderdag 19 Jul
86166 users - nu online: 1191 people
86166 users - nu online: 1191 people login
VAN ONZE EDITORS
Printervriendelijke Pagina  
Stad nodigt slachtoffers homogeweld uit voor Gay Pride


door Redaktie in Evenementen & Agenda , 02 augustus 2017


De gemeente gaat buitenlandse slachtoffers van geweld tegen homo's in het vervolg uitnodigen voor een ontvangst tijdens de Gay Pride om hen een hart onder de riem te steken.

Burgemeester Eberhard van der Laan zei toe om iets te bedenken voor deze slachtoffers die om hun geaardheid zijn bedreigd of mishandeld.  In 2005 werd de bekende Amerikaanse homoactivist Chris Crain tijdens Koninginnedag in elkaar geslagen, en hij mocht op Gay Pride terugkomen om zelf mee te maken dat Amsterdam nog steeds een hele tolerante stad kan zijn.

Incidenten

Nu er recen2005, Jeroen Pauw over mishandeling Craint weer een aantal homoseksuelen zijn mishandeld, waaronder een Surinaamse toerist, vond D66 het een mooi gebaar om iets extra's voor deze groep te doen.

"Ook buitenlandse slachtoffers van anti-homogeweld moeten we gevoel geven dat wij als stad massaal dit soort vreselijke incidenten verafschuwen," aldus raadslid Jan-Bert Vroege. Van der Laan schaarde zich daar achter.

"Zonder bureaucratisch te worden moeten we daar iets voor optuigen. Want het zien van Gay Pride kan zeker een helende werking hebben," aldus de burgemeester.
  

Rubrieken:
In het nieuwste nummer, Gay News 323, juli 2018


Meer uit Evenementen & Agenda
Meer uit nummer 312
Meer van Redaktie

Eagle


Famous Cruise Club

meer info |visit


Pink Pijp & RB borrel


maandelijkse lokale bewoners borrel

meer info |visitbottom image
Entire © & ® 1995/2018 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2018 Gay News ®, GIP/ St. G Media