Back to Top
Maandag 27 Jan
86407 users - nu online: 1045 people
86407 users - nu online: 1045 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Vleesch, regenboogparaplu en steegjes


door Marouschka Vink in Columns & Opinie , 20 juli 2017

This article is also available in English


Alhoewel ik niet weet of er überhaupt vrouwelijke lezers van Gay News zijn, wil ik toch beginnen met een je-kent-het-welletje. Je kent het wel, het is dertig graden en we leven in de maand mei. Je hebt het eigenlijk te druk om te luieren, maar met dertig graden voel je je niet verplicht om actief te zijn.

Rustig maar, ik ga Helga van Leur niet opvolgen, ik wil alleen maar een levendig beeld schetsen. Goed, dertig graden dus. Ook ik vond mijzelf te goed om te zwoegen in de hitte van de afgelopen maand en dus ging ik met mijn vriendin het Vondelpark in. Normaal houd ik niet zo van klef en bef - van het laatste woord natuurlijk wel - maar dat hoort toch een beetje bij het zwoele weertje. Echt klef waren we niet, wel lag ik heerlijk op de borsten van mijn vriendin een kruiswoordraadsel te maken.

Geërgerd over het feit dat ik geen plaats in Gelderland kon opnoemen, zag ik twee mannen ons voorzichtig benaderen. Ja, dat soort mannen: ze wilden erbij komen liggen. Ik bedacht me dat dit niet was omdat zij wel wisten of het nou Epe of Ede moest zijn. Hoewel het oplossen van mijn puzzel mij veel waard was, probeerde ik toch wat tijd vrij te maken om aan de twee uit te leggen wat lesbisch zijn inhoudt en dat daar vaak geen mannenliefde bij komt kijken. Mis je dan geen piemel? Nee, het enige wat ik mis is een horizontaal drieletterwoord.

En dan nu weer over homo’s. Sinds kort geef ik bijles aan een Turkse heteroseksuele man. Ik liet de man een afbeelding omschrijven van kinderen in het park, die een ijsje halen bij een ijskar. Het eerste wat hem opviel was de regenboogparasol op de ijskar. De verkoper van de ijsjes moest wel homo zijn. Ik moest lachen en hij keek een beetje verschrikt. Het grappige moest nog komen.

Hij vroeg mij eerlijk of hij bang moest zijn als hij met een regenboogparasol over straat zou lopen. Ik begreep hem niet helemaal en ik - uiteraard sarcastisch - antwoordde: “Ja, pas maar op. Donkere steegjes zou ik vermijden met een regenboogparaplu.” Hij moest lachen, en terecht. Hem zullen we in ieder geval niet meer vinden in de Geelvinckssteeg.

Het duurde niet lang voordat ik wist waar mijn volgende column over moest gaan: vleesch en watjes. Toen ik thuiskwam en mijn laptop opende vroeg ik me af waarom het verschil in discriminatie tussen lesbische stellen en homo-paren zo groot was. En waar ik beter mee zou kunnen leven: altijd maar als wandelend (of liggend) lust- en proefobject worden beschouwd of altijd maar worden gezien als oversekst watje. Ik weet het nog niet zo goed.

Nu ben ik natuurlijk vice-voorzitter van A.S.V.Gay en er rest mij dan ook niets anders dan nog even een korte opsomming te geven van de mooie activiteiten die wij met de vereniging in de Pride-week voor de HLBTI-community organiseren:
  • een symposium op 1 augustus en
  • een Pride-feest voor HLBTI-studenten op 2 augustus.
En dan nu maar hopen dat er aan het einde van iedere activiteit niemand voor ons wegrent in steegjes en ik aan het einde van de avond lekker alleen naast mijn vriendin mag kruipen.

 Marouschka Vink is vicevoorzitter van studentenvereniging A.S.V.Gay.
Zie www.asvgay.nl voor meer informatie.
 
GERELATEERDMEER VAN MAROUSCHKA VINKMEEST GELEZEN VAN MAROUSCHKA VINK

Vleesch, regenboogparaplu en steegjes

Marouschka Vink, in Columns & Opinie op 23 juli 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media