Back to Top
Maandag 23 Sep
86359 users - nu online: 1265 people
86359 users - nu online: 1265 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Amsterdam Pride biedt meer aandacht voor de diversiteit


door Redaktie in Evenementen & Agenda , 07 juli 2017

This article is also available in English


Stichting Amsterdam Gay Pride is gegroeid en er zijn, naast de werkorganisatie en het bestuur, inmiddels tien commissies actief. De doelstelling van elke commissie is ervoor te zorgen dat er een aantrekkelijk, inhoudelijk en feestelijk programma wordt gemaakt. Vier van deze commissievoorzitters vertellen hier over hun commissie en de daardoor geïnitieerde programma-onderdelen.

Dees SeegersVrouwen & Pride

Dees Seegers, bekend als DJ Dees en als organisator van de Pink Ladies on Stage, is voorzitter van de vrouwen-commissie. “De vrouwen-commissie heeft zich ingezet om een divers programma samen te stellen met verschillende partijen. Door inzet van Pink Terrorists komen er in aanloop naar de Pride radio-uitzendingen op Salto - met en door power-vrouwen - onder wie onze ambassadeurs Ana Paula Lima, Souad Boumedien en Shary-An. In het Vondelpark is een fotoreportage van biculturele vrouwen te zien.

Daarnaast nodig ik iedereen van harte uit om het tien-jarige lustrum van Pink Ladies On Stage te komen vieren in de Q-Factory op dinsdag 1 augustus. Ook zullen er voor de vrouwen een voetbaltoernooi, bingo, een wandelroute, een debat, een pubquiz, en een prachtige filmvertoning worden georganiseerd.”


Senioren & Pride

Manon Linschoten (midden)Manon Linschoten is de voorzitter van de ouderen-commissie. “Het is alweer tien jaar geleden dat een groep ouderen zich hardop afvroeg of je in Nederland oud kon worden en out kon blijven. Onder de noemer Roze Loper zijn er toen allerlei initiatieven op gang gekomen. Inmiddels worden er bij vijfentwintig zorglocaties in Amsterdam diverse activiteiten georganiseerd tijdens de Pride-week. Van drag queens on tour tot het Zeedijkkoor, van een filmmiddag tot disco. Alles komt aan bod tijdens Senior Pride.

De officiële opening is op maandag 31 juli tijdens de Nationale Roze Ouderendag en vindt plaats in het Dr. Sarphatihuis. Roze en niet-roze ouderen, van binnen en buiten de instelling, worden getrakteerd op een programma met muziek en entertainment. Op donderdag 3 augustus is er het spectaculaire Senior Pride grachtenconcert bij het Paleis van de Weemoed. De Pride-week wordt afgesloten met deelname aan de Botenparade met een Roze75+ boot.”


Jongeren & Pride
 
Marco AltenaVoorzitter Marco Altena heeft de jongeren-commissie nieuw leven ingeblazen en inmiddels vele organisaties aan de commissie weten te binden. Denk hierbij onder andere aan de Stichting Pann, Scouting Nederland, GSA Netwerk, Expreszo, Jong&Out en A.S.V. Gay. “Het doel van Youth Pride is om jongeren meer te betrekken bij het evenement. Waarom? Het is belangrijk dat jongeren elkaar kunnen treffen, in een veilige en gezellige omgeving. Zo zal er op 29 juli worden meegelopen tijdens de Pride Walk. Aansluitend is er een jongereneiland tijdens het Pride Park in het Vondelpark.

Ook zijn er verschillende jongerenboten te bewonderen tijdens de Botenparade op zaterdag 5 augustus. Ook jongeren die geen lid zijn van een organisatie kunnen zich aansluiten. Wij willen juist dat ook individuen meedoen. Ze kunnen hun vrienden meenemen, of hun ouders als ze dat willen. Ook zijn er gezamenlijke reisinitiatieven vanuit meerdere plekken in het land, zodat ze niet alleen naar Amsterdam hoeven te reizen.”Sport & Pride

Mirjam PreusterinkDe sportcommissie is opgericht in oktober 2015. Voorzitter is Mirjam Preusterink. “We zijn het afgelopen jaar druk bezig geweest om sport en HLBTI meer met elkaar te verbinden. Dat heeft in 2016 voor een mooi en vol programma gezorgd. En dat willen we dit jaar graag nog eens dunnetjes overdoen!

Zo zal sport op zaterdag 29 juli in het Vondelpark weer goed zichtbaar zijn, met onder andere clinics zoals worstelen, Karav Maga en een voetbaltoernooi. Maar ook een partijtje volleybal, tennis of basketbal spelen is mogelijk. Of een sprintje trekken tegen een bekende atleet.

En wat dacht je van een goede sportmassage? Hoe dan ook: dit is het een moment om onze sportverenigingen voor een breed publiek zichtbaar te maken en de boodschap ‘THIS IS MY Sports PRIDE’ vanuit die sportverenigingen uit te stralen.”

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Amsterdam Pride biedt meer aandacht voor de diversiteit

Redaktie, in Evenementen & Agenda op 03 januari 2019
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
TOP STORIES

MEEST GELEZEN (6 mnd)IN EVENEMENTEN & AGENDAIN NUMMER 311
mei 2019        lengte: 4 min.


jun 2019       
bottom image
Entire © & ® 1995/2019 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2019 Gay News ®, GIP/ St. G Media