Back to Top
Vrijdag 03 Jul
86447 users - nu online: 1126 people
86447 users - nu online: 1126 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Advies.chat: SOA test met een chat bot


door Redaktie in Health & Body , 24 juni 2017

This article is also available in English


Soa Aids Nederland lanceerde onlangs Advies.chat, een online soa-testwijzer waarmee je anoniem en betrouwbaar advies kunt krijgen over soa-tests. Met deze nieuwe tool ontdek je snel en eenvoudig of je risico loopt op een soa en hoe je die het beste kunt laten testen.

Ook verwijst Advies.chat naar betrouwbare soa-zelftest aanbieders. Dé oplossing voor iedereen die drempels ervaart om zich te laten testen op hiv en andere soa, bijvoorbeeld door schaamte, kosten of angst voor de uitslag. Zo heb je direct toegang tot advies op maat, kijkt niemand mee als je vragen beantwoordt over je seksleven én kun je voorkomen dat je klachten krijgt.

In Nederland leven zo’n 25.000 mensen met hiv. Ruim 10 procent van hen is niet op de hoogte van de eigen hiv-status omdat hier niet op is getest. Ook met andere soa lopen mensen soms te lang door. Vrouwen kunnen bijvoorbeeld door chlamydia of gonorroe klachten krijgen als chronische buikpijn, onvruchtbaarheid en vroeggeboorte. Mannen kunnen een bijbalontsteking krijgen of tijdelijke verminderde vruchtbaarheid.

“Elke drempel voor het testen op soa is schadelijk voor de volksgezondheid. Met Advies.chat heeft nu iedereen in Nederland direct toegang tot betrouwbaar soa-testadvies”, vertelt Hanna Bos, arts infectieziektebestrijding van Soa Aids Nederland. “Vroege opsporing en behandeling van hiv en andere soa maakt de kans dat je klachten krijgt stukken kleiner en voorkomt dat je soa doorgeeft aan een ander.”

Er zijn allerlei redenen waarom mensen zich niet laten testen, bijvoorbeeld door angst voor de uitslag, ongemak bij de huisarts, bezuinigingen waardoor minder mensen terecht kunnen bij de GGD of simpelweg door de kosten die met een soa-test gemoeid zijn. Iedereen die wel bij de GGD terecht kan, waaronder homomannen, hebben soms te maken met lange wachttijden.

“Voor het testen op soa’s adviseren wij altijd om naar je huisarts of GDD te gaan, maar niet iedereen wil of kan daar naar toe. We zien dat steeds meer mensen gebruik maken van soa-zelftests, helaas is een groot deel van dit aanbod totaal onbetrouwbaar. De Advies.chat gidst je online naar een aanbod van soa-zelftests waar je wel van op aan kunt”, besluit Hanna Bos.

Testwijzer Advies.chat is volledig geautomatiseerd en volgt de standaard van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) voor een soa-consult. Dat betekent dat je bij Advies.chat dezelfde vragen krijgt als je bij de huisarts kunt verwachten. De applicatie is in nauw overleg met de GGD ontwikkeld en adviezen zijn gebaseerd op de ruim 30 jaar ervaring bij de aids soa infolijn. Als je iets niet begrijpt of extra vragen hebt, helpt een chatbot je verder.
 
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Advies.chat: SOA test met een chat bot

Redaktie, in Health & Body op 27 juni 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media