Back to Top
Dinsdag 31 maart
86425 users - nu online: 955 people
86425 users - nu online: 955 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Gedeeld door drie, een documentaire over co-ouderschap


door Redaktie in Media & entertainment , 22 juni 2017

This article is also available in English


Vroeger betekende je coming out als homo vaak dat je tweede gedachte was “maar ik wilde zo graag vader worden, en dat zal nu niet gaan.” In Nederland heb je tegenwoordig als mannenstel of single homo gelukkig meerdere opties om je kinderwens te vervullen.

In Nederland heb je tegenwoordig als mannenstel of single homo gelukkig meerdere opties om je kinderwens te vervullen. Eén van de mogelijkheden is een co-ouderschap met een vrouwenstel of single vrouw. Twee studentes van de School voor de Journalistiek maakten als eindexamen-opdracht een prachtige documentaire over een homostel dat op zoek gaat naar een single vrouw om in co-ouderschap een gezin mee te starten.

Maarten en Elliott (beiden dertig) hadden al tien jaar een relatie en een grote kinderwens. Ze plaatsten een oproep op de website van Meer dan Gewenst (de Nederlandse stichting voor roze ouderschap) op zoek naar iemand die samen met hen in co-ouderschap een gezin zou willen stichten.

De achtendertig-jarige Kim reageerde op hun oproep, maar kwam in hun spam-box terecht. Gelukkig kwam haar mailtje toch boven drijven en ze spraken af. Ze hadden meteen een enorme klik. Kim had zich toen al opgegeven voor een speeddate bij Meer dan Gewenst. Ze is nog wel gegaan, maar na afloop wist ze het zeker: Maarten en Elliott zijn het!

In de documentaire Gedeeld door drie volgen Evita Mac-nack en Maxime de Vries het drietal op hun pad van kennismaking, het ja-woord en het opstellen en ondertekenen van het ouderschapsplan. Daarnaast legt Sara Coster in Gedeeld door drie uit hoe haar eigen gezin is ontstaan (zij co-oudert met een homostel en hun kinderen zijn al tien en elf) en hoe het juridisch niet goed te regelen valt in Nederland tot nu toe.

De documentaire zal te zien zijn op donderdagavond 29 juni bij stichting Meer dan Gewenst in Amsterdam. Voorafgaand aan de documentaire kun je een wensouder-informatiebijeenkomst bijwonen, waarbij ervaringsdeskundigen hun persoonlijke verhaal vertellen en Nicoline Grijmans (fgrecht.nl) uit zal leggen hoe het juridisch in elkaar steekt voor roze wensouders die co-ouderschap willen of een donorconstructie overwegen.

Je kunt je opgeven voor de wensouder informatiebijeenkomst, of voor de documentaire of voor beiden. Zie de website van stichting Meer dan Gewenst www.meerdangewenst.nl.
 

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Gedeeld door drie, een documentaire over co-ouderschap

Redaktie, in Media & entertainment op 25 juni 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media