Back to Top
Zaterdag 06 juni
86442 users - nu online: 1016 people
86442 users - nu online: 1016 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Homo-hatende dominee veroordeeld tot vijfendertig jaar gevangenis


door Redaktie in Algemeen , 12 juni 2017

This article is also available in English


Een dominee in Brunswick in de Amerikaanse staat Georgia, die zich fel inzette tegen rechten voor homo’s en transgenders, is eind april veroordeeld tot vijfendertig jaar gevangenis wegens seksueel misbruik van een jongen en een meisje van vijftien jaar.

Kenneth AdkinsHet kostte de jury ongeveer een uur om Kenneth Adkins (57) te veroordelen voor acht aangeklaagde punten van kindermisbruik in zijn kerk. Volgens persberichten werd Adkins schuldig bevonden aan drie gevallen van kindermisbruik, drie gevallen van zwaar kindermisbruik en twee gevallen van het verlokken van een kind voor obscene doeleinden.

Tijdens de schuldigverklaring toonde Adkins geen emotie. Gedurende het proces was de familie van de aangeklaagde, die vier keer getrouwd is en tien kinderen heeft, niet aanwezig. Adkins’ mannelijke slachtoffer, die nu tweeëntwintig is, vertelde tijdens het proces onder andere dat de dominee hem had aangemoedigd met het meisje seks te hebben terwijl de dominee daarbij toekeek om te beoordelen of ze het goed deden. Ook had hij orale seks met de dominee.

“Ik respecteerde hem, zoals mijn vader. Op dat punt zou ik alles hebben gedaan om hem in mijn nabijheid te houden zodat hij me niet zou verlaten,” verklaarde hij. Ook toonde de officier van justitie tijdens het proces twee foto’s van de penis van de dominee, die hij aan zijn slachtoffer had gestuurd.

Adkins heeft eerder een gevangenisstraf uitgezeten wegens drugsdelicten. Na zijn vrijlating verhuisde hij naar Jacksonville in Florida, waar hij zijn roeping tot prediker “ontdekte,” die hem naar Georgia in de Amerikaanse “bible belt” voerde.

Nu is dit zeker niet het eerste geval waarin geestelijken compleet tegengesteld handelen aan wat ze prediken, maar de zaak Adkins is vooral interessant omdat hij na de aanslag op de gay nachtclub Pulse in Orlando, Florida, schreef: “Ben door zoveel gegaan met die homoseksuelen in Jacksonville dat ik geen van hen als slachtoffers zie. Ik zie ze als dat ze gekregen hebben wat ze verdienen!!” Bij deze schietpartij, de dodelijkste door een enkele schutter in de geschiedenis van de Verenigde Staten, kwamen negenenveertig mensen om het leven terwijl er drieënvijftig gewond raakten. Het is daarmee de dodelijkste aanslag op HLBT’s in de Amerikaanse geschiedenis.

Al in december 2015 had dominee Adkins duidelijk gemaakt dat hij met alle middelen het gevecht tegen gelijke rechten voor homo’s en transgenders zou voeren. Hij plaatste toen diverse foto’s van zichzelf in travestie op Facebook en meldde dat hij aldus zou verschijnen tijdens een bijeenkomst van de Democratische Partij, waarop onder andere werd gediscussieerd over een HLBT-verordening die transgender mensen het recht zou toekennen het toilet van hun keuze te gebruiken.

Hij dreigde dat “Miss Jane in de rode jurk” een boodschap zou brengen aan de homoseksuelen die de Democratische Partij “hebben overgenomen”: “Ik ga naast jullie vrouwen ‘pissen’ op het vrouwentoilet en laten we dan eens kijken hoe jullie allemaal je voelen.” Deze dreiging maakte hij niet waar en de komende vijfendertig jaar zal hij ook niet de mogelijkheid hebben zijn eenmanskruistocht tegen HLBT-rechten voort te zetten. Dominee Adkins is nu door de rechtbank duidelijk gemaakt dat God’s wegen vaak ondoorgrondelijk zijn en dat hij nu zelf heeft gekregen wat hij verdient!
 
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Homo-hatende dominee veroordeeld tot vijfendertig jaar gevangenis

Redaktie, in Algemeen op 15 juni 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media