Back to Top
Dinsdag 25 Feb
86416 users - nu online: 1280 people
86416 users - nu online: 1280 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Laurent Muller, een Franse kunstenaar verliefd op Amsterdam


door Redaktie in Theater, Kunst & Expo , 30 mei 2017

This article is also available in English


Hij is funky en vriendelijk en verblijft pas sinds korte tijd in Amsterdam, maar nu al presenteert hij een retrospectief van zijn kunst en designs in een prachtige winkel die hij in een pop-up-galerie heeft veranderd, in de Jordaan op Westerstraat 59-61.Hij is Laurent Muller, een Franse homokunstenaar en ontwerper die van Europa en in het bijzonder van Amsterdam houdt. Maar wie is hij precies? Laurent is een charmante en brutale eenenveertig jaar oude jongeman met geschoren haar en blauwe ogen, erg sociaal en vol ideeën om het maximale uit het leven te halen. Hij studeerde Kunst en Design in Parijs, werkte in New York, en opende zijn eerste galerie op Malta, om vervolgens voor zijn kunst naar Londen te verhuizen.

Waarom nu Amsterdam? Na zeven jaar Londen begon hij aan een ontdekkingsreis en kwam in Amsterdam terecht, waar hij vorig jaar mei naar een seksparty ging. Een week later kwam hij terug voor Koningsdag en begon de aantrekkelijke combinatie van sexy en kalmte in de stad enorm te waarderen. De Brexit gaf hem het teken dat het tijd werd om te verkassen en aan zijn Nederlandse avontuur te beginnen, met geweldige fetisj-feesten, de zonnige Gay Pride en een betoverende nazomer! Hij kocht een tweedehandsfiets, vond een atelier in de Jordaan, en opende zijn hart voor nieuwe avonturen.

Wat wil je nog meer? Laurent breekt het ijs. Hij houdt van koken, socialiseren, mensen ontmoeten en mensen voorstellen, om zo zijn visie op het leven te delen. Met internet en apps is het opbouwen van een netwerk eenvoudig, en Laurent vindt dat we allemaal uit onze bubbel moeten komen, het nieuwe moeten ervaren, het verbodene moeten proeven, en naar een rijker leven moeten streven. Op zijn eerste verjaardag in Amsterdam, december vorig jaar, heeft hij bijvoorbeeld dertig nieuwe vrienden uitgenodigd om naar zijn atelier te komen. Hij gaf daar een feest met de dresscode “Een vleugje leer en een vleugje avondkleding.” Elke gast hield zich hier uitstekend aan, van leren Schotse kilts tot door Tom of Finland geïnspireerde outfits, om zo samen het leven en de creativiteit te vieren.

Dat is Laurent’s motto: elke gelegenheid aangrijpen om emoties uit te drukken, onze reizen te delen, en verbinding te zoeken in de vrolijke dans van het leven. Tegenwoordig opent hij zijn pop-up-galerie bijna elke middag en ontvangt hij iedereen met open armen om abstracte kunst te ervaren en van enkele erotische tekeningen te genieten.

En wat brengt de toekomst? Laurent is gefascineerd door de evolutie van de verschillende homo-scenes. Volgens hem verkent de fetisj-wereld grenzen, en deze fantasieën komen steeds meer overeen met de verschillende codes uit het verleden en zijn daar ook een combinatie van. We kunnen er onze unieke identiteit en openheid mee omarmen. Sportkleding, puppy, leer en rubber, je kunt er allemaal mee spelen, net als het mixen van kunst, voedsel en design. Waarom geen etentjes met speciale thema’s, tentoonstellingen die aan het innerlijke instinct zijn opgedragen, of party’s voor alleenstaande mannen en vrouwen met een onverwachte wending? Dat is het mooie van het Amsterdam waar Laurent zo veel van houdt: de stad van ongekende mogelijkheden. Dus houd hem in de gaten!

Pop-up Art Gallery Laurent Muller, Westerstraat 59-61,
open dinsdag tot en met zaterdag 14:00-18:00 uur
en op afspraak via 06-57888910

www.laurentmuller.com
  Foto's: Erik Verheggen

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

Laurent Muller, een Franse kunstenaar verliefd op Amsterdam

Redaktie, in Theater, Kunst & Expo op 02 juni 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svpIn het nieuwste nummer, Gay News 343, maart 2020

bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media