Back to Top
Donderdag 04 juni
86442 users - nu online: 808 people
86442 users - nu online: 808 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Uit het Studentenleven: Bestuursjaar, Trojka en ALV’s


door ASV Gay in Columns & Opinie , 12 mei 2017

This article is also available in English


Enkele weken terug vierde A.S.V.Gay haar zevende verjaardag. Op onze wekelijkse borrel werd hier uiteraard op geproost met een shotje van het beruchte drankje, Trojka. Het Trojka-shotje is onlosmakelijk verbonden met A.S.V.Gay: roze, zoet en een beetje pikant. We drinken het alleen te vaak, te veel en te lang. Vaak hoor je het mij niet zeggen, maar met te veel bedoel ik ook echt te veel.Net als Sambuca te veel wordt wanneer je de leeftijd van twintig jaar passeert. Onze zevende verjaardag betekent ook dat wij als bestuur 7 op de helft zijn en we onze opvolgers mogen gaan lastigvallen met al het roze spul. Het zal jullie inmiddels niet verbazen, maar op de avond van de bestuurswissel proosten voorganger en opvolger met een shotje - ja, daar is-ie weer - Trojka! Nu de sollicitatiecommissie is ingesteld, begint een spannende periode. Wie zal er solliciteren? Welke functie wordt door wie geambieerd? Kan het volgende bestuur het zevende bestuur evenaren of overtreffen? Ik weet in ieder geval zeker dat ze de drank beter aankunnen dan ik.

Een bestuursjaar betekent echter meer dan alleen Trojka. Je wijdt een heel jaar toe aan de vereniging, je stopt er veel uren per week in en je wordt uitgenodigd voor allerlei toffe feestjes en maatschappelijke evenementen. Denk hierbij aan feestjes van andere verenigingen, het jaarlijks terugkerende True Colors, feestjes en evenementen op de universiteiten en hogescholen en nog veel meer. Het is hard werken en soms afzien maar dat je er voldoening uithaalt is één ding wat zeker is. Uiteindelijk is het heel erg leuk en ontzettend leerzaam!

Het startsein vindt gebruikelijk plaats op de halfjaarlijkse algemene ledenvergadering. Tijdens dit overleg staat een update van het afgelopen halfjaar centraal. Leden krijgen de kans om complimenten, kritiek en ideeën op te brengen. Dit jaar was het erg stil onder de leden en laten we daar maar mee stellen dat het zevende bestuur op schema loopt, toch? Een misschien nog wel spannender deel van de avond is het instellen van de sollicitatiecommissie. Zodra deze is goedgekeurd - dit gebeurde dan ook - kan de zoektocht naar een nieuw bestuur van start gaan. Juist in die fase zitten wij nu.

De sollicitaties zijn open, de geïnteresseerden kunnen nu zwoegen om hun sollicitatiebrief te schrijven en het geruchtencircuit over eventuele sollicitanten draait op volle toeren.

Allerlei ideeën komen gedurende het bestuursjaar op. Het ene idee gemakkelijker realiseerbaar dan het andere. Het ene idee ook sneller te realiseren, daar waar je voor een ander idee meer tijd nodig hebt. Verschillende ideeën worden aan het volgende bestuur voorgedragen, wellicht dat zij wél kunnen beginnen met het realiseren van een groot idee. Dit laatste is vooral van belang bij het inwerken.

Al gauw nadat het kandidaatsbestuur in juni wordt goedgekeurd, begint het inwerkproces. Dit is zowel een leuke periode met het vorige bestuur samen, als individueel tussen voorganger en opvolger. Wat er precies gebeurt tijdens het inwerken en welke vreemde opdrachten je moet uitvoeren is geheim. Nou ja, misschien eerder een publieksgeheim. Daarna begint natuurlijk het echte werk pas voor het volgende roze bestuur! Anyway, they’d better be good.Marouschka Vink is vicevoorzitter van studentenvereniging A.S.V.Gay.
Zie www.asvgay.nl voor meer informatie.
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN ASV GAYMEEST GELEZEN VAN ASV GAY

Uit het Studentenleven: Bestuursjaar, Trojka en ALV’s

ASV Gay, in Columns & Opinie op 15 mei 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media