Back to Top
Vrijdag 29 mei
86440 users - nu online: 953 people
86440 users - nu online: 953 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
EuroSongTravestival: al vijftien jaar lang hilariteit


door Redaktie in Scene , 27 april 2017

This article is also available in English


Het is bijna weer zover. Half Europa is in de ban van het Eurovisie Songfestival, dat vanaf 10 mei in Kiev plaatsvindt. Zullen de zoetgevooisde keeltjes van O’G3NE het redden tussen al dat gekrijs? Ondertussen maakt songfestival-minnend Amsterdam zich op voor haar eigen versie van dit zangfestijn. Want alweer voor het vijftiende jaar wordt in de Winston Kingdom het EuroSongTravestival gehouden.In dit ludieke evenement laten deelnemers uit landen als Travestibet, Norgay, Jurkije, Trammelant en Fantasialand zich van hun beste kant zien. Speciaal voor de lezers van Gay News unieke foto’s van vorig jaar, genomen enkele uren voor aanvang.

Koos van den Berg is de organisator van deze tegenhanger van het Eurovisie Songfestival. Hij transformeert zelf tijdens de show in Coco Coquette en doet samen met co-host Mario Magic de presentatie. “Het belooft ook dit jaar weer een heerlijke avond te worden, bomvol prachtige songfestival-pareltjes. Traditiegetrouw openen we de show met een eigen versie van ‘Un-Deux-Trois’ uit 1976. Ik verwacht veel van de deelname uit Sletland en JoeHoekraïne, hilarischer krijg je het niet,” lacht de initiatiefnemer. “Maar het is niet alleen maar leve de lol; sommigen hebben zelfs extra zanglessen genomen!”

Bont gezelschap

De deelnemers vormen een bont gezelschap. Jongere kandidaten en oudgedienden laten hun gouden keeltjes horen en zullen het publiek versteld doen staan met hun keuze uit ruim zestig jaar Songfestival-historie én hysterie. Een greep: Miss Baksel, Saphira, Dolly Wood, Pia Vapeur, Kiki Boops, Marlene XL, Agnes Genova, Madame Maxime en Dora Royale. “Ze zingen allemaal live, da’s uniek in de travestie, waar playback nog vaak de boventoon voert. Niets op tegen hoor, maar geef mij maar pure zang.

Dan maar een beetje vals, dat past er goed bij. Een tipje van de sluier? Saphira geeft ‘Walk Along’ van Trijntje Oosterhuis een nieuwe kans en de Poppers brengen een medley van Duitse Songfestival-successen uit lang vervlogen tijden. Vorig jaar wonnen ze glansrijk met een geweldige versie van ‘Waterman’ van de Hearts of Soul uit 1970.” 

Het publiek mag die avond ook meebeslissen over de winnaar. Van den Berg: “Behalve de vakjury met coryfeeën als Molly Strychnine en Victoria False heeft het publiek ook een stem. Er zijn drie criteria: de keuze van het lied, de look en de X-factor. Daar krijg je punten voor. Of, zoals je wilt: ‘zien,’ ‘horen’ en ‘voelen.’ Aan het einde van de avond worden de punten met de hand opgeteld en wordt de winnaar bekendgemaakt. Tijdens de puntentelling verzorgt Lady Charity de entr’acte. Vervolgens zal het winnende lied dan nogmaals klinken. Iedereen is welkom op deze kleurrijke avond vol humor. Het is bijna hetzelfde als het echte Songfestival, maar dan met een knipoog, dus leuker.”


Het EuroSongTravestival is zondag 7 mei vanaf 19.00 uur in Winston Kingdom, Warmoesstraat 131.
Kaarten € 15,00. Voorverkoop bij Gays&Gadgets, Spuistraat 44, Amsterdam.
Travestiecabaret.nl
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REDAKTIEMEEST GELEZEN VAN REDAKTIE

EuroSongTravestival: al vijftien jaar lang hilariteit

Redaktie, in Scene op 30 april 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media