Back to Top
Maandag 25 mei
86437 users - nu online: 1197 people
86437 users - nu online: 1197 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Brief uit Brussel: ‘Homoseksueel is erger dan moord’


door De Ket in Columns & Opinie , 26 april 2017

This article is also available in English


Opmerkelijk en ook wel pijnlijk incident vrijdagnamiddag 10 maart laatstleden, in de assisenzaal in Tongeren. Daar stond de drieëntwintig-jarige Abdullah Essah terecht voor de moord op de vijftig-jarige homoseksueel Erik Janssen. Janssen zou Abdullah betaald hebben voor seks, maar toen Janssen zei dat hij de homoseksualiteit van Abdullah openbaar zou maken, sloegen de stoppen blijkbaar door bij de dader.Althans volgens zijn verklaringen, het slachtoffer kan dit meer bevestigen of ontkennen. Abdullah vermoordde vervolgens op een verschrikkelijke en brutale manier Erik Janssen. Daarvoor stond hij nu terecht.

Toen de voorzitter van het assisenhof van de moeder van Abdullah wilde weten of ze wist dat hij homoseksueel was, viel die uit de lucht: “Als hij homoseksueel zou zijn, dan is hij mijn zoon niet meer. Dat is nog erger dan een man vermoorden. Als ik dat had geweten, zou hij thuis niet meer binnen mogen.”

Dat homoseksualiteit erger zou zijn dan moord toont opnieuw aan dat er qua aanvaarding nog een werf openligt. Of de vrouw door de rechtbankvoorzitter op haar verklaring werd aangesproken, stond niet in de media vermeld. Hoogstwaarschijnlijk niet, want dan loert het gevaar om de hoek dat de advocaten van de verdediging de voorzitter zullen beschuldigen van partijdigheid of vooringenomenheid.

En zo kunnen we eeuwig bezig blijven. Het is en blijft een makkie om in België (en daarbuiten) ongezouten homofobe uitspraken te doen, en vooral ongestraft. De semantische invulling van de vrijheid van meningsuiting – of lees: de ruime interpretatie ervan in functie van hoe het uitkomt voor diegene die de uitspraak doet – is symptomatisch voor die bewindslieden die politiek correct willen overkomen. Wie de moeder van de dader hierop zou aanspreken, zou wellicht als islamofoob worden weggezet.

Dat de islam homoseksuelen niet genegen is, is duidelijk. Hetzelfde geldt voor het christendom en nog een rist godsdiensten. Procreatie is het ultieme doel van bijna alle godsdiensten en alles wat daarvan afwijkt, is een gevaar voor de continuïteit van een godsdienst. Het is angstaanjagend dat wereldwijd nog zo veel mensen zo sterk aan hun geloof vasthouden, terwijl er geen enkel bewijs is dat god of de profeet heeft bestaan. Pure volksverlakkerij.Zo lang we niet met z’n allen de nefaste invloed van godsdiensten op de moeilijke aanvaarding van homoseksualiteit in onze maatschappij durven te benoemen en aan te klagen, zullen we in onze kruistocht (met mijn excuses voor dit katholieke woord) niet slagen. De continue aanvallen vanuit Rome of de homofobe uitspraken die geïnspireerd zijn door de islam, moeten met alle middelen worden bestreden.

De homolobby moet dan maar eindelijk eens haar pijlen richten op de verdedigers en de gezagdragers van die godsdiensten die niet het beste voor hebben met onze GLBT-gemeenschap. Dat zijn in de eerste plaats onze vijanden. De volgers die hun godsdienst inroepen om homoseksualiteit te verwerpen, zijn de kleine garnalen. Die aanpakken voor homofobe uitspraken voor een rechter brengt geen soelaas. Persberichten verspreiden vanuit een homovereniging omdat een voetballer weer iets niet netjes over homo’s heeft gezegd, gaat de boel echt niet veranderen. Wie dat gelooft, wil het gewoon niet zien. Of is te dom en te naïef. Al jaren publiceer ik twee keer per jaar een overzicht van homofobe uitspraken in Vlaanderen, én niemand is hiervoor ooit veroordeeld geweest.

Ook de Belgische politiek heult mee met de godsdiensten. Nog te veel Belgische politici hebben de benedictie van een katholieke bisschop nodig om stemmen te halen; andere politici durven de islam-gemeenschap dan weer niet schofferen, uit schrik van stemmen te verliezen. Dat is de huidige politieke dynamiek in België, maar ook in Nederland, en in heel wat andere landen in de wereld. Hoog tijd om die dynamiek niet alleen te doorprikken, maar te bekampen. Onze strijd moet nog starten, wat de huidige homolobbyisten ook mogen beweren reeds in de wacht te hebben gesleept. Ik zie er alvast maar weinig van in de praktijk. En zeker niet in Tongeren.

Je toegenegen,

De Ket
 
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN DE KETMEEST GELEZEN VAN DE KET

Brief uit Brussel: ‘Homoseksueel is erger dan moord’

De Ket, in Columns & Opinie op 29 april 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media