Back to Top
Maandag 26 juni
85915 users - nu online: 1525 people
Gay News : Editie : 307 : Tholen gaat LHBT-beleid voeren

Printervriendelijke Pagina  

Tholen gaat LHBT-beleid voeren

door Redaktie in Algemeen , 27 maart 2017


De gemeente Tholen gaat zich inzetten voor de bevordering van sociale acceptatie en de veiligheid van LHBT’s, m.n. jongeren. Dat is een opvallende stap, want de laatste jaren kwam de Zeeuwse gemeente vooral in het nieuws door LHBT-onvriendelijk beleid.

Uitgangspunt voor het beleid is het LHBT-projectplan van het Anti-Discriminatiebureau Zeeland. Koplopergemeenten Goes, Middelburg en Vlissingen nemen daar al deel aan. De aanleiding voor het project waren de alarmerende hoge cijfers met betrekking tot de psychische gezondheid en de suïcidegedachten van Zeeuwse LHBT-jongeren ten opzichte van hetero-jongeren.

Besloten is om onder meer WMO-consulenten te trainen, zodat problemen die leven bij LHBT-jongeren gesignaleerd worden. Onderzoeksresultaten met betrekking tot de acceptatie van seksuele gerichtheid en genderidentiteit worden onder de aandacht gebracht van schoolbegeleiders en werkgevers wordt gewezen op hun rol bij het bestrijden van discriminatie op de werkvloer. Verder gaat de gemeente actief het werk van het Anti-Discriminatiebureau onder de aandacht brengen van sport- en cultuurverenigingen.

In het gemeentehuis komt een glazen plaquette met de tekst van Artikel 1 van de Grondwet en de gemeente wil daar jaarlijks bij stilstaan. Wanneer dat gaat gebeuren is nog niet bekend, maar een woordvoerder van de gemeente oppert dat de Internationale Dag ter Bestrijding van Racisme en Discriminatie op 21 maart daar een geschikte dag voor is.

Tholen kwam de afgelopen jaren in het nieuws vanwege het besluit om de regenboogvlag niet te hijsen op Coming Out Dag. Het argument om dat niet te doen was dat de gemeente inzet op beleid als het gaat om LHBT-emancipatie en geen symboolpolitiek wil voeren. De gemeente benoemde in 2014 vlak voor het verbod van kracht werd nog drie weigerambtenaren.

 
 
gerelateerd
Sauna Blue River wordt appartementen gebouw

Dijkhoff gaat interlandelijke adoptie verbeteren, maar niet stopzetten

Grote vervolging homo's in Tsjetsjenië


Er heeft niemand gereageerd, jij misschien?


Tholen gaat LHBT-beleid voeren

Reageer:

Reactie:
Je naam: ip 54.80.131.187Rubrieken:
In het nieuwste nummer, Gay News 311, 2017


Bolke Open Air
20 juli, Oude Markt, EnschedeMeer uit Algemeen
Meer uit nummer 307
Meer van Redaktie

Cuckoos nest


Cruise bar with big darkroom

meer info |visit


Spijkerbar


Cruise and play bar

meer info |visitbottom image
Entire © & ® 1995/2017 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren