Back to Top
Dinsdag 16 Oct
86202 users - nu online: 1401 people
86202 users - nu online: 1401 people login
VAN ONZE EDITORS
Printervriendelijke Pagina  
Tholen gaat LHBT-beleid voeren


door Redaktie in Algemeen , 27 maart 2017

This article is also available in English


De gemeente Tholen gaat zich inzetten voor de bevordering van sociale acceptatie en de veiligheid van LHBT’s, m.n. jongeren. Dat is een opvallende stap, want de laatste jaren kwam de Zeeuwse gemeente vooral in het nieuws door LHBT-onvriendelijk beleid.

Uitgangspunt voor het beleid is het LHBT-projectplan van het Anti-Discriminatiebureau Zeeland. Koplopergemeenten Goes, Middelburg en Vlissingen nemen daar al deel aan. De aanleiding voor het project waren de alarmerende hoge cijfers met betrekking tot de psychische gezondheid en de suïcidegedachten van Zeeuwse LHBT-jongeren ten opzichte van hetero-jongeren.

Besloten is om onder meer WMO-consulenten te trainen, zodat problemen die leven bij LHBT-jongeren gesignaleerd worden. Onderzoeksresultaten met betrekking tot de acceptatie van seksuele gerichtheid en genderidentiteit worden onder de aandacht gebracht van schoolbegeleiders en werkgevers wordt gewezen op hun rol bij het bestrijden van discriminatie op de werkvloer. Verder gaat de gemeente actief het werk van het Anti-Discriminatiebureau onder de aandacht brengen van sport- en cultuurverenigingen.

In het gemeentehuis komt een glazen plaquette met de tekst van Artikel 1 van de Grondwet en de gemeente wil daar jaarlijks bij stilstaan. Wanneer dat gaat gebeuren is nog niet bekend, maar een woordvoerder van de gemeente oppert dat de Internationale Dag ter Bestrijding van Racisme en Discriminatie op 21 maart daar een geschikte dag voor is.

Tholen kwam de afgelopen jaren in het nieuws vanwege het besluit om de regenboogvlag niet te hijsen op Coming Out Dag. Het argument om dat niet te doen was dat de gemeente inzet op beleid als het gaat om LHBT-emancipatie en geen symboolpolitiek wil voeren. De gemeente benoemde in 2014 vlak voor het verbod van kracht werd nog drie weigerambtenaren.

  

Rubrieken:

Amstelveen wordt een regenboog-gemeente


Icarus Rickarus wil naar de Uitdekastmarkt


Help Mee! Materiële herinneringen aan de homo-horeca gezocht


Verkiezing Mister Leather Netherlands 2019


Zorgen om tientallen onbehandelde hiv-patiënten onder internationale studenten

    toon meer

In het nieuwste nummer, Gay News 326, oktober 2018


Meer uit Algemeen
Meer uit nummer 307
Meer van Redaktie

Queers Café


New gay bar

meer info |visit

bottom image
Entire © & ® 1995/2018 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2018 Gay News ®, GIP/ St. G Media