Back to Top
Zaterdag 04 Jul
86447 users - nu online: 823 people
86447 users - nu online: 823 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Uit het Studentenleven: Contacten leggen; binnen en buiten de vereniging


door ASV Gay in Columns & Opinie , 19 maart 2017

This article is also available in English


De zwoele wintermaanden van A.S.V.Gay zijn nog steeds volop bezig. Na alle heerlijke activiteiten, georganiseerd door de commissieleden, was het deze maand onze taak als bestuur om de leden eens in het zonnetje te zetten; de commissiebedankdag. Dagen met een competitief en alcoholisch karakter vallen altijd erg in de smaak en hier hebben wij onze creativiteit dan ook op los gelaten.

De dag begon met een spel waarin de leden het (fictieve) vrijgezellenfeestje moesten reconstrueren van onze Commissaris Extern, die wakker is geworden met een verse tatoeage op zijn voorhoofd. Ach ja, beter goed gejat dan slecht bedacht, toch? Hierna werd er heerlijk nageborreld bij onze hoofdsponsor Burg 34 op de kosten van een dronken toerist (hoera Amsterdam!).

Maar hé, zijn wij nou de enige HLBT-studentenvereniging die deze leuke dingen organiseert? Nee, ook wij zijn (helaas) niet uniek in ons soort. Er zijn nog een tal aan andere studentenverenigingen in Nederland die zich inzetten voor onze community; jong én homo. Zij hebben de titel zusjes.

Aan mij dit jaar de eer om het contact met de zusjes te onderhouden en er is denk ik geen leukere bestuurstaak dan dit. Door dezelfde initiatieven en dezelfde wensen die wij uitdragen hebben we al een heel mooi beginpunt van vriendschap. Onze weekenden als bestuur worden dan nu ook vaak ingevuld met de NS. Zo heeft homojongerenorganisatie Dito! er voor gezorgd dat ik mijn bezoekjes aan Nijmegen verdriedubbeld heb en hebben we in februari een heuze zusjesborrel waarin iedereen op zoek kan gaan naar een ander schatje in ieder stadje.

A.S.V.Gay is natuurlijk een studentenvereniging, maar wordt door externen gelukkig ook gezien als een vereniging die zich inzet voor de HLBT-community. Dit maakt dat we ook worden uitgenodigd voor andere evenementen, die niet per sé gericht zijn op het leven van een student. Op 22 januari waren wij bijvoorbeeld aanwezig in Paradiso op het COC-feest, True Colors. We raakten aan de praat met verschillende organisaties, die we door het bestuursjaar heen steeds meer leren kennen.

Soms wordt er aan ons gevraagd of we voor het feesten of het maatschappelijke aspect komen. Hier durven we dan ook wel weer eerlijk antwoord op te geven; we combineren de maatschappelijke aspecten graag met de gratis - of dit studentikoos of gewoon typisch Nederlands is weet ik niet - prosecco. Toch is de uitnodiging en dus de erkenning van onze vereniging een prettig gevoel. Ook wij willen de vrijheid vieren; de reden dat A.S.V.Gay kan en zal blijven bestaan.

Dat deze (zeker niet vanzelfsprekende) vrijheid er is beseffen we ons dit jaar maar al te goed. Als klap op de vuurpijl hopen we dan ook dit jaar weer mee te mogen varen op de jaarlijkse Canal Parade in onze eigen stad. Ik weet zeker dat A.S.V.Gay ook dit jaar zeker weer van toegevoegde waarde zal zijn in de botenparade.


Tekst Marouschka Vink / foto’s Pieter Dammen e.a.
Marouschka Vink is vicevoorzitter van studentenvereniging A.S.V. Gay. Zie www.asvgay.nl voor meer informatie.  
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN ASV GAYMEEST GELEZEN VAN ASV GAY

Uit het Studentenleven: Contacten leggen; binnen en buiten de vereniging

ASV Gay, in Columns & Opinie op 22 maart 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
TOP STORIES

MEEST GELEZEN (6 mnd)IN COLUMNS & OPINIEIN NUMMER 307


bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media