Back to Top
Zondag 28 mei
85904 users - nu online: 1284 people
Gay News : Editie : 307 : President Polen: 'Het homohuwelijk zal hier nooit komen'

Printervriendelijke Pagina  

President Polen: 'Het homohuwelijk zal hier nooit komen'

door Redaktie in Historie & Politiek , 15 maart 2017


Als het aan de huidige Poolse president en de huidige regering ligt komt er nooit een homohuwelijk in Polen. De Polen zijn erg verdeeld over het onderwerp. President Andrzej Duda zei onlangs dat er nooit een homohuwelijk zal komen in Polen. Waarbij hij herhaalde dat volgens de Poolse grondwet een huwelijk enkel mogelijk is tussen één man en één vrouw. Verder beschuldigde hij de andere landen ervan het homohuwelijk te willen opdringen aan Polen.

Daarmee is Polen één van de zes Europese landen zonder huwelijks gelijkheid of legale partnerschappen voor homo's en lesbiennes. De andere vijf landen zijn: Bulgarije, Letland, Litouwen, Roemenië en Slowakije.

Toch wil de uitspraak van de Poolse president niet zeggen dat er nooit huwelijks gelijkheid voor homo's en lesbiennes komt in Polen.

Onder een andere regering en president was de Poolse politiek een meer holebi & transgender vriendelijke koers aan het varen, met in 2001 de eerst verkozen openlijke transgender politica: Anna Grodzka, in het Poolse parlement. En in 2014 met de eerste openlijke homo burgemeester: Robert Biedron in het stadje Slupski. Na nieuwe verkiezingen is het steeds mogelijk dat een andere regering en president in de toekomst anders zullen denken over huwelijks gelijkheid voor homo's en lesbiennes.

Ook de bevolking is bezig wat anders te denken. Waar eerder de meerderheid homofoob was, bewezen inwoners van een klein stadje enkele dagen geleden dat het hen niet uitmaakt of iemand homo of lesbisch is. Dat deden ze door massaal te stemmen op ukasz odarczyk als burgemeester.

Dat hij gehuwd is met een man kon de inwoners niet schelen, sterker nog, 700 van de 800 inwoners die mochten kiezen stemde op hem. In slechtere tijden onder president Lech Kaczynski (2005 - 2010) en tweelingbroer premier Jaroslaw Kaczynski (2006 - 2007) waren het slechte tijden voor Poolse holebi's en transgenders.

De tweelingbroers voerden een schrikbewind en verboden keer op keer Gay Prides en andere holebi evenementen. Daar kwam pas een einde aan na de dood van Lech in 2010. Daarna voer men vanuit de overheid een meer homo vriendelijk beleid, om helaas later terug te keren naar vervlogen tijden onder de huidige regering en president die opnieuw een meer anti holebi & transgender koers varen.
 
 
gerelateerd
2017 wordt wellicht een jaar dat we ook niet snel zullen vergeten

Reijers World: Zoals een Haarlems bloemenmeisje...

Roddel en achterklap


Er heeft niemand gereageerd, jij misschien?


President Polen: Het homohuwelijk zal hier nooit komen

Reageer:

Reactie:
Je naam: ip 54.198.118.102Rubrieken:


Meer uit Historie & Politiek
Meer uit nummer 307
Meer van Redaktie

Artem Bodywear


Underwear, Swimwear, gymwear from the top brands.

meer info |visit


LantarenVenster


De plek om de actuele auteursfilm en wereldcinema te zien

meer info |visitbottom image
Entire © & ® 1995/2017 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren