Back to Top
Donderdag 16 Aug
86185 users - nu online: 1176 people
86185 users - nu online: 1176 people login
VAN ONZE EDITORS
Printervriendelijke Pagina  
De zwoele wintermaanden bij A.S.V.Gay


door Sam Jongeneelen in Columns & Opinie , 20 januari 2017

This article is also available in English


Na een drukke kerstperiode bij familie en vrienden zullen de A.S.V.Gay’ers weer herenigd worden in één van de leukste steden van onze zuiderburen: Antwerpen. Traditiegetrouw organiseert de reiscommissie van de Amsterdamse studentenvereniging een reisje rond de kerstperiode. Als het reisje net zo leuk wordt als normaal, dan kunnen de leden weer wekenlang teren op alle vunzige doch leuke anekdotes.

Wie zullen er dit jaar zoenen onder de maretak? Welke liefhebber van speciaalbier zal dit jaar de sleutel van het hostel kwijtraken? Welke ho-ho-homo geeft het meeste weg dit jaar?

Naast alle gezelligheid waakt de reiscommissie ervoor dat we ook wat cultuur zullen snuiven. Waar we ’s nachts door de stad zwalken, zullen we overdag als brave eendjes achter onze gids aanwaggelen. In april/mei zullen deze brave eendjes hun vleugels uitslaan en naar een land verder dan onze zuider- of oosterburen trekken. Iedereen is nu al nieuwsgierig naar wat de reiscommissie aan het organiseren is. Hoe lang zullen we weggaan? Wanneer vertrekken we en vooral WAAR gaan we heen? Allemaal vragen waarop de reiscommissie de smachtende leden binnenkort een antwoord zal geven.

Naast de reisjes vinden er nog tal van andere activiteiten plaats, georganiseerd door verschillende commissies. Dat A.S.V.Gay een vereniging is van tradities is ook te zien in bepaalde terugkerende activiteiten. Zo was er halverwege de maand december opnieuw een kerstdiner. Voor vijftien euro genoten de leden van een heerlijk driegangendiner in een romantische setting. Denk hierbij aan plastic soepkommen, een bouwvakkersradio en led-kerstboomlampjes van de Action omdat vuur verboden was in het pittoreske houten chaletje. Na het voorgerecht (spinaziesoep) waren de tanden net zo groen als de kerstbomen op de fijne lelijke kersttruien. Bij de laatste gang werden de groene tanden gezet in de zelfgemaakte toetjes. Tijdens het eten werd er lekker gekletst. De kerstplannen van de leden werden besproken, goede voornemens werden nu al overboord gegooid of in twijfel getrokken en de onbeperkte drankvoorraad werd langzaam minder. Ook werden de leden vermaakt met optredens van de activiteitencommissie zelf, een datingshow waarin één van de bestuursleden volledig voor gek werd gezet en de zwoele kersttonen van onze eigen zanggroep.

Het feest en de traditionele Klaar-Met-Het-Jaar-Borrel waren de kersen op de kersttaart. De heerlijke deuntjes van de dj zorgden ervoor dat we de calorieën van het kerstdiner er weer af konden dansen. In de oktobereditie van Gay News kwam het al ter sprake, maar gezoend (en soms nog wat meer thuis) werd er wel en daar is het feest dus geen uitzondering op geweest. Op de Klaar-Met-Het-Jaar-Borrel werd er teruggeblikt op het jaar 2016. Voor sommigen een goed jaar, voor anderen een minder jaar.

Naast alle activiteiten die door de commissies worden georganiseerd, hebben leden nu ook de kans om op eigen initiatief hun creatieve ideeën met elkaar te delen. Zo zijn we nu verrijkt met een heus gezelschapsspelletjesgezelschap, Olijf, en een toneelgroep, de Drama Queens. De toneelgroep streeft ernaar om aan het einde van het verenigingsjaar een leuk stuk op te voeren en dit stuk zal geleid worden door onze eigen langharige Shakespeare.

A.S.V.Gay heeft als vereniging een mooi jaar achter de rug. Bestuur 6 is inmiddels Bestuur 7 geworden en samen met de leden zullen zij ontzettend hun best doen om er weer een fantastisch jaar van te maken. We kijken nu al uit naar de nieuwjaarsborrel, de commissiebedankdag en de schaatsactiviteit. Er zal nog moeten blijken hoe goed onze leden kunnen glibberen op het ijs en of ze wel of niet een stoeltje nodig hebben. Als de winter al zo leuk is, hoe leuk wordt de rest van het jaar dan wel niet? Laten we nu vooral het nieuwe jaar vieren. We proosten op 2017, cheers!

Sam Jongeneelen is voorzitter en Marouschka Vink vicevoorzitter van studentenvereniging A.S.V.Gay.
Zie www.asvgay.nl voor meer informatie. 
Rubrieken:

Roze Zaterdag 2020 naar Leeuwarden


Roddel Nieuws


Iconische Amsterdamse winkel Mister B verandert van locatie


Out & About: Nederland festivalland!


Op zoek naar homoseksualiteit en verzet, Deel 2

    toon meer

In het nieuwste nummer, Gay News 324, augustus 2018


Meer uit Columns & Opinie
Meer uit nummer 305
Meer van Sam Jongeneelen

La Demence


Guide to better and more glamourous gay clubbing!

meer info |visit

bottom image
Entire © & ® 1995/2018 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2018 Gay News ®, GIP/ St. G Media