Back to Top
Vrijdag 29 mei
86440 users - nu online: 957 people
86440 users - nu online: 957 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Nieuwe ronde, nieuwe prijzen


door Ron Meijer in Columns & Opinie , 04 januari 2017


Zo 2016 zit er weer op. Ja ja, dat ging snel. Zo zit je in de eerste lente zon en via de vakantie alweer in de winter. Wat we allemaal hadden voorgenomen bij aanvang van 2016 weten de meeste niet meer maar niet getreurd er is op 1 jan 2017 weer een nieuwe kans. Nieuwe voornemens om eens wat minder uren rond te hangen op Twitter en Facebook en je vrienden eens thuis uit te nodigen en ze eens echt in de bruine, blauwe of grijze ogen te kijken als je met ze praat.

En net als bij de start van elk nieuwjaar de grote vraag 'wat kunnen we verwachten'. Koude winter, hete zomer, nieuwe liefde. Allemaal kleine persoonlijke wensen waar we niet echt zelf veel aan kunnen doen. Tenzij U denkt het Nederlandse weer te slim af te kunnen zijn en naar een tropisch eiland gaat, maar ja net een orkaan of aardbeving, 't kan verkeren.

Toch staan er veel belangrijke dingen te gebeuren het komende jaar. Ten eerste de Tweede kamer verkiezingen in maart en ten tweede natuurlijk 'Wat gaat er in Amerika gebeuren'.

De Tweede Kamer dus in maart en de eerste 'kijk eens hoe goed ik ben' Rutte (VVD) spotjes draaien alweer. Rutte erg sterk in het breken van verkiezingsbeloften en het op laten draaien van chronisch zieken om de zorglasten te verlagen en een PvdA die daar vrolijk aan meedeed, geholpen natuurlijk door D66. De peilingen zeggen genoeg, 27 voor  de VVD (was 41) PvdA 11 zetels (was 38) Pvv 29 (was 15).

Nu zijn de peilingen ook niet meer wat ze geweest zijn na de enorme blunders in Engeland (Brexit) en de USA (Trump/Clinton), maar goed zie het als een indicatie.

Wat de USA aangaat dat is helemaal een sprong in het duister. U kunt dit met een schouder op halen afdoen maar dat is niet verstandig. Tenslotte is de crisis waar we nu nog in zitten ook daar begonnen. Is het U trouwens opgevallen dat nu hier de verkiezingen naderen het CPB opeens met prachtige cijfers voor komende jaar gekomen is? En, let op, ze worden NOG beter. Nou ja, het CPB is dan ook een plan bureau van de regering.

En Trump dan: naarmate de tijd verstrijkt lijkt ook die te merken dat campagne voeren niet hetzelfde is als regeren. Goed, sommige van zijn medewerkers zijn complete homofoben maar in een interview met CBS over het invoeren van het homohuwelijk door het Hooggerechtshof zegt Trump dit ‘okay’ te vinden en niet terug te willen draaien, ondanks dat zijn vice-president homoseksualiteit een ziekte vindt en zich hard maakt voor het instellen van ‘bekeringstherapie’.
Ook heeft de president-elect Reince Priebus, de notoire extreem-rechtse homofoob en conspiracy theorist van blog Breitbart als stafchef aangenomen.

Sinds de overwinning van de Republikeinse presidentskandidaat is er een toename in geweld tegen minderheden en homo’s. Toen Trump daarover gevraagd werd, zei hij dat hij het geweld – dat hij zelf gemotiveerd heeft met zijn racistische campagne –  ‘betreurt’. En hij verzoekt zijn aanhangers om ‘ermee te stoppen’. Het is voor het eerst dat hij zich uitspreekt tegen de racistische tak van zijn aanhang, ondanks dat hij gedurende de verkiezingen door o.a. de KKK ondersteund werd.

In het interview met CBS vertelt Trump dat veel harde beloftes die hij tijdens zijn campagne heeft gedaan meer als voorstellen gezien moeten worden. Zo zal hij ‘erover nadenken’ of hij Clinton écht zal opsluiten, ondanks dat hij geen bewijs heeft van misdaden waarvoor dat zou moeten gebeuren. De president-elect voegde eraan toe dat je ‘dingen moet zeggen om mensen te motiveren’ en dat hij dat gedaan heeft tijdens zijn campagne, maar dat achteraf niet alles uit te voeren is.

De komende vier jaar zullen we zien welke Trump is opgestaan.
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN RON MEIJERMEEST GELEZEN VAN RON MEIJER

Nieuwe ronde, nieuwe prijzen

Ron Meijer, in Columns & Opinie op 08 januari 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media