Back to Top
Dinsdag 07 Jul
86447 users - nu online: 895 people
86447 users - nu online: 895 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Fashion: Dr. Martens & Drykorn


door Bernardo van Eekhout in Mode & Lifestyle , 02 januari 2017

This article is also available in English


Dr. Martens wat ik heb leren kennen als een merk voor de wat alternatieve scene, vaak net 'iets spannender'. Opvallend is dat de laatste jaren een meer en meer geklede range zijn intrede heeft gedaan, en je de fijne 'lichte' boots, de 1460 Air Wave (met het geel/zwarte tabje) niet alleen onder cropped skinny jeans, maar ook onder een pak ziet verschijnen.

Dr. Martens schoenen zijn ontstaan tijdens de tweede wereldoorlog, Dr. Martens was arts en hield ervan om tijdens zijn verlof te skiën. Tijdens een afdaling raakte hij gewond aan zijn enkel. Hij vond de gewone legerlaarzen ongemakkelijk zitten dus hij ontwierp een nieuwe schoen, die tot op de dag van vandaag populair is en veel gedragen wordt.

Tegenwoordig heeft Dr. Martens schoenen van zeer gekleed tot prettige lichte boots en natuurlijk ook de bekende zware werkboots. De Winchester 7-eye is een geraffineerde schoen die zich ideaal laat combineren, en zowel onder een pak als met jeans gekleed sportief voldoet: zo ben je 'never underdressed'.

En met de typische Air Wave loop je een beetje 'op wolkjes', ik merk weinig verschil in comfort tussen deze all-time favoriet en bijv. de nieuwe Nike Roshe 2.

Let wel even op als je Dr. Martens online bestelt!
Zorg dat je de heren collectie hebt, sommige modellen hebben zowel een heren als een dames versie, en er zijn webshops (waaronder Zalando) die dat door mekaar gooien. Een een klassieke 1460 boot loopt heerlijk met een heren leest, maar op een damesleest niet echt. Je kunt deze daarom beter gewoon passen in de winkel, of bestellen op drmartens.com zelf.
 
Drykorn Men


Een maatpak draagt soms fijn, maar voor de vrije tijd kies ik toch vaak voor een losse blazer. De klassieke blazers van merken als Kenzo, Hugo Boss voldoen altijd, maar het juist leuk dat eens te mixen met wat sportievere blazers.

Zara heeft dat lekkere ding achter je in de tram wellicht al aan, kijk ook eens naar Drykorn. Hoewel ik het merk eerst niet kende, werd ik er door een collega op geattendeerd. Het is net iets meer apart, en heeft een aantal mooie, altijd draagbare blazers in de collectie deze winter, die ook nog eens verrassend betaalbaar zijn.
En voor de feestdagen altijd een veilige keuze.

 

 
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN BERNARDO VAN EEKHOUTMEEST GELEZEN VAN BERNARDO VAN EEKHOUT

Fashion: Dr. Martens & Drykorn

Bernardo van Eekhout, in Mode & Lifestyle op 06 januari 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
TOP STORIES

MEEST GELEZEN (6 mnd)IN MODE & LIFESTYLEIN NUMMER 304


bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media