Back to Top
Vrijdag 05 juni
86442 users - nu online: 1003 people
86442 users - nu online: 1003 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Reijers world: Over een zwarte coltrui en een paar slipjes


door Reijer Breed in Columns & Opinie , 31 december 2016

This article is also available in English


Ik zat in de Huntsman. Het was erg gezellig in deze nichtenbar. Egbert en Pim zaten naast me. Een vriendenstel dat ik al langer kende. Zij waren twee grote, imposante mannen. Ze waren beiden kaal en hadden grote snorren. Maar ik had nog nooit iets met ze gedaan. Jantje stond achter de bar. Hij vermaakte de hele kroeg.

“Wat is een homoseksuele kok die ontslagen is?,” vroeg hij. Wij wisten het niet. “Een uitgekookte flikker,” zei hij. Iedereen lag in een deuk. Ik vertelde hen dat ik mijn laatste trein gemist had. “Dan slaap je toch bij ons,” zei Pim. En even later liepen we door de sneeuw. Ze woonden op de Stadhouderskade. Het was nog een heel eind lopen.

Bij hun woning aangekomen liepen we drie trappen op. Hijgend hingen we onze kletsnatte jassen op. Egbert deed snel de kachel aan in hun woonkamer. “Ik zal de kachel in de slaapkamer ook meteen even aanzetten,” zei hij en verdween naar boven. Pim opende een fles rode wijn.

Op het Zaanlands Lyceum in Zaandam ontstond een kleine rage: een zwarte coltrui. Ik, als “verstopt nichtje,” had het onmiddellijk door. Op het schoolplein liepen er al een paar jongens en meisjes in zo’n trui. In mijn klas droegen Hester van Gelder en Jan-Willem Simons al een zwarte coltrui. Ik kon aan niets anders denken. Ik zag de trui in de etalages liggen: zesendertig gulden. Wat een bedrag. Zoveel kon ik nooit met mijn zakgeld bij elkaar sparen. Ik sprak er met mijn moeder over.

Mijn vader luisterde mee in de kamer en zei: “Ben je nou helemaal gek geworden. Een coltrui?? Als iedereen in de sloot springt, doe jij dat toch ook niet. Het gaat niet om de buitenkant. Begrijp dat nou toch eens. Het gaat mensen om je lach die van binnen komt. Vergeet het maar jongen.”

Egbert, Pim en ik naar boven. De slaapkamer was heerlijk warm geworden. Wij kleedden ons uit en gingen alleen met onze slipjes nog aan op bed liggen. Ze zoenden heerlijk. Egbert was heerlijk behaard. Pim was helemaal glad. We deden ook onze broekjes uit en gooiden die weg. Pim ging op een gegeven moment met zijn benen omhoog liggen. Ik stak hem er voorzichtig in. Hij kreunde heerlijk.

Egbert nam mij van achteren. We zaten zo heerlijk vast aan elkaar. We namen even een pauze en keken naar buiten. Het was harder gaan sneeuwen. Ik dacht aan het lied van Salvatore Adamo “Tombe la neige.”  

Adamo kwam als peuter van drie met zijn ouders van Italië naar België: Bergen. Zijn vader ging daar in de mijnen werken. Adamo werd langzamerhand een ster. Ik zag hem voor het eerst in het tv-programma Voor de vuist weg van Willem Duys. Hij zong daar “Vous permettez, monsieur.” Dat lied werd meteen een hit en kwam op nummer 1 te staan in de hitparade hier. Maar mijn lievelingsnummer van hem was en is “Tombe la neige.”

Tombe la neige
Tu ne viendras pas ce soir
Tombe la neige
Et mon coeur s’ habille de noir
Ce soyeux cortege
Tout en larmes blaches
L’oiseau sur la branche
Pleure le sortilege

Tu ne viendras pas le soir
Me crie mon despoir
Mais tombe la neige
Impassible manege


Wij vierden altijd Sinterklaas bij onze opa en oma in Anna Paulowna. Er was een hele berg cadeaus om uit te pakken. Het allerlaatste cadeau was een enveloppe met een gedicht voor mij. “Je hebt het niet meer verwacht. Maar Sint heeft aan je gedacht. Ga naar de kippenschuur. En kijk wat daar hangt aan de muur.” Ik ging er snel naar toe en zag het pakje hangen.

Weer terug in de kamer pakte ik het uit en vond: EEN ZWARTE COLTRUI. Ik deed hem snel aan en de trui paste precies. Mijn moeder zat te glunderen en mijn vader bromde: “Nou heeft ie eindelijk zijn zin.” “Mag ik deze trui maandag aan naar school?,” vroeg ik. “Maar natuurlijk,” antwoordde mijn moeder.

Egbert, Pim en ik sliepen de volgende dag heerlijk uit. Egbert ging alvast naar beneden om het ontbijt te maken. Hij had stiekem onze slipjes meegenomen. Pim en ik hebben ons rot gezocht. Toen wij uiteindelijk in badjassen naar de keuken gingen, vonden wij daar die jolige Egbert met onze broekjes. “Lieve rotzak,” zei Pim en hij gaf zijn vriend een speelse klap.
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN REIJER BREEDMEEST GELEZEN VAN REIJER BREED

Reijers world: Over een zwarte coltrui en een paar slipjes

Reijer Breed, in Columns & Opinie op 02 januari 2021
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media