Back to Top
Vrijdag 03 Jul
86447 users - nu online: 1108 people
86447 users - nu online: 1108 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:Printervriendelijke Pagina  
Allemaal succesvol, gelukkig en vrolijk!


door Ron Meijer in Columns & Opinie , 17 december 2016


Zo nog even en 2016 zit er weer. Voor heel veel mensen een jaar van ellende voor anderen “het viel wel mee” en voor de overblijvers een prima jaar.

Zo vlak voor de kerstdagen lopen de pakketbezorgers zich weer een ongeluk en de postbode brengt weer miljoenen kerstkaarten rond, om maar niet te spreken van internet dat steunt en kreunt onder onder de al dan niet gemeende kerst en nieuwjaars- wensen aan de honderden “vrienden” en volgers waarvan ze de meeste niet eens kennen, maar ja het staat zo leuk. Waarmee, zeker via internet, het zenden van een wens welhaast betekenis loos is geworden.

Was het vroeger kaarten kopen, schrijven, postzegel plakken aan mensen waar je echt wat om gaf. Nu is het verworden tot een zinloze standaard tekst verzonden aan honderden zogenaamde vrienden. Maar ja de moderne tijd hé. Schrijven per post kost zoveel tijd en we moeten nog uit en veel eten en we moeten... ja wat moeten we nu eigenlijk.


Alles wat wenselijk is

Er zijn verschillende nieuwjaar wensen. Je hebt het zalige, het vrolijke, het gelukkige en het gezegende nieuwjaar. Het laatste komt steeds minder voor omdat het een religieuze inslag heeft, en van religie, dat is inmiddels voldoende bewezen, daar komt alleen narigheid en ellende van.

Van de overige drie heb ik het zalige nieuwjaar altijd het raarste gevonden. Zalig heeft drie betekenissen, namelijk: een synoniem van heerlijk, het voorstadium van een heiligverklaring, en overleden.
Ik neem aan dat de eerste hier van toepassing is, want iemand een dood nieuwjaar wensen is niet zo gebruikelijk maar in bepaalde kringen wel veel voorkomend en een heiligverklaring is een tak van sport die erg katholiek is.
Het vrolijke en het gelukkige nieuwjaar zijn sterk aan elkaar verwant.

Met kerst en oud en nieuw lopen we met zijn allen erg vrolijk te wezen, al hoewel het met kerst nogal eens fout gaat. Juist de tweede kerstdag blijken we al snel genoeg van elkaar te hebben en komt het huiselijk geweld het meeste voor, blijkbaar kunnen we na een dag volvreten en het wensen van vrolijk kerstfeest elkaar niet meer verdragen en gaan we er massaal op uit om de verveling te ontlopen.

Speurend op nieuwssites naar een vreselijk ongeluk of ander ongemak kunnen we ons storten op andermans ellende om ons eigen sores weer even te kunnen vergeten.

De kerst en nieuwjaarswens moet wel kort en bondig zijn en het is niet gewenst om er enig voorbehoud op te maken. Antwoorden als “Ja, waarschijnlijk wel, tenzij die reis niet door gaat of ik mijn benen niet breek.” Dat drukt de feestvreugde en dat kan niet de bedoeling zijn. Want u weet het: we zijn allemaal succesvol, gelukkig en vrolijk.

De werkelijke betekenis van de nieuwjaarswens zit in de laatste lettergreep. Men drukt de hoop uit dat het in 2017 goed met u zal gaan. Daar zit iets vrijblijvends in, want de persoon die u dat toewenst heeft daar weinig of geen enkele invloed op. Voor de kerstwens gaat hetzelfde op. Opdringerige mailtjes met uitnodigingen voor kerstborrels. Kerstpakket moet opgehaald of weggegeven. Gezeur om een kunst of echte kerstboom. Met rood en zilveren ballen. Rendieren. Glimmende slingers. Kerststukjes. En de kaarsen moeten opeens rood. Suikerzoete kerstfilms en kerstliedjesprogramma’s en in reclame folder gedekte kersttafels en schreeuwerige supermarktketenreclames. Kalkoen, zalm, varkenshaas en gourmetschotels. En de ene vredige boodschap strijdt om de andere nog vredigere boodschap. Ik word elk jaar weer niet goed van alle Kerstgedoe.

Paasdagen mag ik wel, Die haas hupt wat in de rondte met een zak met eieren die hij in de tuin gooit en gaat dan weer rustig weg. Niks geen beladen boodschappen, gewoon eitje brengen en wegwezen.

Veel sterkte voor de maand december...
2x per maand het laatste van onze redacteuren en nieuws updates in je inbox

Uitschrijven kan met 1 klik

GERELATEERDMEER VAN RON MEIJERMEEST GELEZEN VAN RON MEIJER

Allemaal succesvol, gelukkig en vrolijk!

Ron Meijer, in Columns & Opinie op 19 december 2020
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svp
bottom image
Entire © & ® 1995/2020 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2020 Gay News ®, GIP/ St. G Media