Back to Top
Vrijdag 06 Dec
86386 users - nu online: 1878 people
86386 users - nu online: 1878 people login
VAN ONZE EDITORS
Share:lengte: 5 min. Printervriendelijke Pagina  
Roddel Nieuws


door Rod del Auntie in Media & entertainment , 29 november 2016
lengte: 5 minuten


“Ter ter lering ende vermaeck”, hierbij het lief en leed uit He-Ho, Bi- Bi-curious, Str8-acting, metro-sexueel en wat die kastnichten nog meer verzinnen wereldje. De zomer zit er weer op, de dagen worden steeds korter en voor je het weet zitten we alweer in de ellende van de eerste pepernoten, sneeuw, ijs en het eindeloze gelaber over zwarte piet Jezus gehuigel onder de kunstkerstboom, grauwe luchten en zware griep. Maar kop op... lees wat de sterren en vooral zei die het denken te zijn moeten door maken en je voelt je een stuk beter.

Het gebruikelijke gezeik van Gordon werd ook weer opgepakt. Geloof het of niet maar... hij wil een nieuwe vriend!!! Benieuwd welke stakker daar nu weer in trapt.

Even de koppen van de afgelopen paar jaar:
Gordon haalt uit naar ex-vriend, Gordon wil trouwen met vriend, Gordon woont samen met nieuwe vriend, Gordon wil zijn ex-vriend terug, Vriend Gordon pakt zijn spullen, Gordon wil oudere vriend, Gordon wil geen vriend meer... maar nu blijkbaar weer wel. Nou ja als U nog een stabiel persoon in Uw leven wilt, grijp Uw kans.


Amerikaanse theaterauteur overleden

De Amerikaanse theaterauteur Edward Albee is op 88-jarige leeftijd overleden. Hij was één van de belangrijkste hedendaagse theaterauteurs en is bekend van onder meer "The American dream" en "Who's afraid of Virginia Woolf". Albee woonde in Montauk, New York. Zijn assistent verklaarde aan de Times dat hij thuis gestorven is na een korte ziekte.

Albee won drie keer de Pulitzerprijs en wordt beschouwd als een van de belangrijkste Amerikaanse toneelschrijvers. Hij werd destijds toen hij amper twee weken oud was geadopteerd door Reed A. Albee, de vermogende zoon van vaudeville magnaat Edward Franklin Albee II en diens vrouw.

Omdat hij nooit echt een band voelde met zijn adoptieve ouders verliet hij al in zijn tienerjaren het huis. Pas later bekende hij dat zijn adoptie ouders hem aan de deur hadden gezet omdat hij de theater wereld in wilde.

De beroemde theaterauteur was openlijk homo maar wilde niet bekend staan als 'die homo schrijver'. In 2011 zei hij daarover: "Een schrijver die homo of lesbisch is moet in staat zijn om zichzelf te overstijgen. Ik ben geen homo schrijver, ik ben een schrijver die toevallig homo is." Zijn levenspartner Jonathan Thomas, een beeldhouwer, overleed in 2005 ten gevolge van kanker.


Amerikaanse transgender actrice overleden

De Amerikaanse actrice cabaretière muzikante en activiste Alexis Arquette is zondag 11 september op de leeftijd van 47 jaar overleden. Arquette was één van de meest bekendste en eerste succesvolste Amerikaanse transgender actrices.  Alexis is overleden aan de gevolgen van een aan Aids gerelateerde ziekte. Het nieuws werd bekend gemaakt door broer en acteur Richmond Arquette die liet weten dat Alexis stierf in aanwezigheid van al haar geliefden met de song 'Starman' van David Bowie op de achtergrond.

Arquette werd geboren als Robert. Haar moeder is een Joodse actrice, leerkracht acteren en therapeute. Haar vader acteur en een ex katholiek die zich later bekeerde tot de Islam. Haar achtergrond is Russisch en Pools. Ze heeft twee zussen: actrices Rosanna en Patrica en twee broers acteurs: Richmond en David. Op de leeftijd van 19 jaar speelde ze de rol van travestiet in de verfilming van de controversiële roman Last Exit naar Brooklyn.

In 2007 kwam haar documentaire uit rond haar overgang van man naar vrouw genaamd: Alexis Arquette: She’s My Brother. Verder schitterde ze in meer dan 50 films (zowel als man als vrouw) waarvan Blended in 2014 de laatste was. De bekendste films waarin ze speelde zijn: Of Mice and Men, Pulp Fiction, The Wedding Singer en Killer Drag Queens on Dope. Daarnaast was ze ook nog te zien in ruim 15 televisieseries waaronder onder andere: Roseanne, Californication, Friends en Xena Warrior Princess.


8-jarige transgender jongen in Modern Family


De Amerikaanse komische televisieserie Modern Family schreef als eerste Amerikaanse Tv-serie geschiedenis met een liefdevol homokoppel met een kind in de hoofdrol. Nu, jaren later, schrijft de serie opnieuw geschiedenis, en dit keer door het tonen van een eerste transgender dat bovendien ook nog een kind is.

Acteur Jackson Millarker uit Atlanta is 8 jaar en transgender, en kreeg een gastrol in de beroemde serie. Hij is daarmee de eerste transgender kindacteur die op de Amerikaanse televisie te zien is. Jackson zal te zien zijn in de tweede episode van seizoen acht. Hij speelt daarin de rol van Tom. Homo koppel Cam en Mitchell's dochter Lily nodigt haar transgender vriendje Tom uit om te komen spelen. Hoewel Cam en Mitch zichzelf prijzen voor het geweldig opvoeden van zo'n liefdevol kind, blijkt dat Lily toch niet zo open-minded is als haar vaders dachten.


Kylie trouwt niet voor invoering homohuwelijk


Kylie Minogue is dolgelukkig met haar verloofde Joshua Sasse, maar van trouwen is voorlopig nog geen sprake. De twee willen pas hun jawoord uitwisselen als ook homoseksuele koppels dat kunnen in Australië.

“Ik wilde iedereen ook namens haar laten weten dat wij niet trouwen voordat deze wet is ingevoerd in Australië”, zei Joshua donderdag in een Australische tv-show. “Ik kan er gewoon niet bij dat ik wel mag trouwen met diegene van wie ik hou en dat een ander dat niet mag vanwege zijn seksuele geaardheid.” De Britse acteur, die zijn trouwplannen met de Australische Kylie in februari aankondigde, heeft zich aangesloten bij de Say ‘I Do’ Down Under-campagne. Ook Sia, Kelly Ripa en Margot Robbie maken zich hard voor het homohuwelijk in Australië.

Kylie liet via Twitter weten het roerend eens te zijn met haar 28-jarige aanstaande. “Wij zeggen ‘ja, ik wil’ als zij dat ook kunnen!”, schreef de 48-jarige zangeres.Zaandam heeft regenboogzebrapad: "Doet pijn aan mijn ogen"

Er is veel over gepraat en ineens lag het er: het regenboogzebrapad in het centrum van Zaandam. Sommige mensen vinden het prachtig, anderen klagen dat het geld beter gebruikt had kunnen worden. Het nu al spraakmakende zebrapad is bedoeld om het belang van diversiteit en solidariteit met LHBT'ers (lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders) zichtbaar te maken en de emancipatie van LHBT'ers kracht bij te zetten.

"Het valt wel op", zegt een dame die met een boodschappentrolley over het zebrapad loopt. Een klein meisje bekijkt de kleuren met grote ogen. "Het is een mooie regenboogkleur", concludeert ze. Niet iedereen is enthousiast. "Het doet pijn aan mijn ogen", zegt een voorbijganger. Een ander vindt het pure geldverspilling. "Het geld had naar een buurthuis moeten gaan."

GERELATEERDMEER VAN ROD DEL AUNTIEMEEST GELEZEN VAN ROD DEL AUNTIEfeb 2016       


sep 2016        lengte: 5 min.
Roddel Nieuws

Rod del Auntie, in Media & entertainment op 03 december 2019
Reageren? Jouw reactie:

Je naam:
Email (wordt niet getoond):
min. 15 karakters, geen links of html svpIn het nieuwste nummer, Gay News 340, december 2019

bottom image
Entire © & ® 1995/2019 Gay International Press & Stichting G Media, Amsterdam. All rights reserved.
Gay News ® is een geregistreerde merknaam. © artikelen Gay News; duplicatie niet toegestaan. Opname uitsluitend na schriftelijke toestemming van uitgever, met verplichte bronvermelding gaynews.nl. Door derden overgenomen artikelen worden in rekening gebracht, en zo nodig geincasseerd. Gay News ISSN: 2214-7640, ISBN 8717953072009. Gay News op Wikipedia.
Volg Gay News:
Twitter Issuu
RSS RSS Editors
zelfstandige Escortboys

CMI
Neem contact op
Abonneren
Adverteren


© 1995/2019 Gay News ®, GIP/ St. G Media